Člani poraženi v Dobovcu, mladinci do tretje zaporedne zmage

Že pred odhodom v Dobovec smo vedeli, da bo sila težko iztržiti pozitiven rezultat. K že tako neugodnem nasprotniku je odpotovala zelo oslabljena ekipa. Na koncu se je vsem manjkajočim priključil še Suhopoljac, kateremu je punca ravno v petek rodila sina Liana.

Tekma je bila od prve sekunde zanimiva in zadetki so padali kot po tekočem traku. Domače vodstvo iz praktično prvega napada so Bronxi takoj izničili in nato celo povedli. Dogodka, ki sta zaznamovala nadaljnji potek tekme sta se zgodila v 14 in 18 minuti.

Že tako skromna gostujoča zasedba je takrat ostala še brez dveh igralcev. Mednarodni sodnik Šivic je najprej direktno izključil Radiškoviča, nato pa še Kapuna zaradi drugega rumenega kartona. Vasake oči imajo sicer svojega malarja, vendar so v naši ekipi enotni, da so bile sankcije mnogo prestroge glede na storjena dejanja.

Seveda so domači tako situacijo izkoristili in do konca tekme dosegli 12 zadetkov, saj v naši ekipi ni bilo več dovolj igralcev, da bi se jim kakovostnejše postavili po robu. Tudi sama tekma je s tema dogodkoma popolnoma izgubila na zanimivosti, kar je najslabše pa je dejstvo, da nam bosta kaznovana igralca še kako manjkala na naslednji domači tekmi proti Puntarju.

V nedeljo je na Škofijah potekal derbi mladinske lige med Bronxi in Puntarjem. Gostje so doživeli prvi poraz, naši igralci pa so se veselili tretjič zapored in ostali na vrhu prvenstvene lestvice.

Domači so povedli prvi na kar so gostje po nepotrebni napaki Bronxov izenačili. Kmalu so domači znova povedli. Sledilo je nekaj minut, ko bi predvsem zaradi nezbranosti domačih igralcev gostje lahko še enkrat izenačili, vendar jim to zaradi dveh vratnic in vratarja Skutelja ni uspelo.

Ko je domači stroj končno stekel se je razlika začela naglo višati in v sredini drugega polčasa je bil rezultat že šest proti dve za Bronxe. Puntarji so poraz sicer nekoliko ublažili vendar je bila to bolj posledica številnih menjav v domači ekipi kot pa kakšno resno ogrožanje domače zmage.

V nedeljo sledi četrta v paketu domačih tekem. Tokrat bodo na Škofijah gostovali igralci iz Velikih Lašč.

Fotografije je kot vedno velikodušno odstopil gospod Julijan Drago iz Tolmina.