Podrobnejša predstavitev novega članskega trenerja KMN Bronx Škofije

Damir Pertič – novi trener KMN Bronx Škofije si zagotovo zasluži obširnejšo predstavitev, saj je najprej kot igralec in kasneje tudi trener imel zelo pomembno vlogo v slovenskem futsalu v zadnjem desetletju.

S futsalom se je srečal na turnirjih in nato v 3. SFL – MNZ Koper, kjer je začel nastopati za ŠD A.S.C.I. – športno društvo italijanske manjšine v Kopru. Že po nekaj tekmah smo njegov razkošen talent opazili pri Bronxih. Vendar se Damir ni pustil kar takoj prepričati, da se preiskusi v dva ranga višjem tekmovanju. Vztrajnost Bronxov je sadove obrodila pred sezono 2007/2008. Zagotovo je k odločitvi, da le nastopi v najvišjem rangu futsal tekmovanj pripomoglo tudi dejstvo, da je bilo v naši ekipi takrat veliko igralcev iz Kopra, ki so bili njegovi dobri prijatelji.

Že prva tekma v 1 SFL je dokazala, da smo imeli prav vsi, ki smo se trudili pripeljati ga v klub in v 1 ligo. Odlične igre novinca so kmalu opazili tudi v Litiji, ki je takrat razpolagala z zvezdniško zasedbo, ki več let ni imela konkurence v državi. Po prestopu k najtrofejnejšemu slovenskemu klubu se Damir ni prestrašil igranja v tako kakovostnem moštvu ampak je svoj nesporni talent le še dodatno razvil in kmalu postal in tudi ostal nosilec igre Litije. V naslednjih sezonah je za ta klub odigral 141 tekem in dosegel 120 zadetkov. Osvojil je 3 naslova državnega in 4 naslova pokalnega prvaka; enega od teh tudi v Areni Bonifika v Kopru po finalu z Bronxi. Posledično je 3 krat nastopil tudi v ligi prvakov. Izjemne nastope so opazili tudi selektorji državne reprezentance za katero je zabeležil 44 nastopov in dosegel 21 zadetkov. Z reprezentanco je igral na dveh evropskih prvenstvih in sicer v Budimpešti in v Zagrebu.

Po zaključku izjemne igralske kariere se je posvetil trenerskemu delu. V Litiji je vodil člansko in mladinsko ekipo. Člansko ekipo je prevzel v obdobju, ko ni bila več tako suverena kot prejšnja leta, zato je v moštvo zelo uspešno uvajal mlajše domače igralce in kljub temu osvajal vidne uvrstitve; v sezoni 2017/2018 – 2 mesto in v sezoni 2018/2019 – 4 mesto . Na zadnje, pred premorom zaradi rojstva otroka je bil selektor reprezentance U21.

Vse to so dosežki zaradi katerih smo Bronxi že nekaj časa želeli Damirja pripeljati nazaj v klub kjer je pričel prvoligaško kariero. Ta želja je bila še dodatno izpostavljena zaradi kopice mladih talentiranih igralcev, ki jih premoremo in za katere smo prepričani, da jim bo ravno Damir pokazal pravo smer v njihovem razvoju in iz njih ustvaril vrhunske igralce, klub pa postopoma popeljal do odmevnih uvrstitev. Veselimo se novih časov in skupnega sodelovanja.