Danes za prvaka, v soboto in nedeljo za prepotrebne točke

Danes bomo v Ljubljani dobili novega državnega prvaka v starostni kategoriji U13. Katerakoli ekipa bo osvojila državni naslov bo to za njo prvič. Dejstvo je pa, da je že sama uvrstitev v finale tako za Bronx kot tudi Olimpijo največji klubski uspeh v tem tekmovanju. Bronxi prihajajo v prestolnico z dvema zadetkoma prednosti in armado navijačev. Kljub prednosti z domače tekme je še vedno vloga favorita na strani Ljubljančanov, ki so že na Škofijah dokazali, da so sila kakovostna in nevarna ekipa. Zagotovo je adut Bronxov fanatična borbenost in izjemna kemija med igralci. Kakorkoli se finale zaključi sledi velika rumeno modra veselica tako v Ljubljani kot po povratku na Škofijah.

V soboto se na gostovanje v Ljutomer odpravljajo naši kadeti. Po zmagi nad neugodno ekipo Keblja je zmaga tudi nad Meteorplastom skoraj imperativ, če se želijo naši fantje priključiti k vodilnim ekipam. Zadnje tekme kažejo na dvig forme naših igralcev zato smo prepričani, da so časi nepotrebnega zapravljanja točk mimo in, da bomo po velikonočnih praznikih dočakali Extrem na novem derbiju za sam vrh lestvice.

Tudi v nedeljo je naš tekmec Meteorplast. Le, da tokrat gostimo tekmo selekcij U15 na Škofijah. Ljutomerčani so naš velik dolžnik, saj so se na prvi tekmi dobesedno izvlekli po visokem zaostanku in nas premagali za en zadetek.  Tudi za to našo selekcijo velja enako kot za kadete. Vse možnosti so še odprte vendar bo potrebno nujno začeti zbirati točke. Glede na dejstvo, da na domačem igrišču igramo bistveno bolje kot v gosteh se lahko nadejamo dobre igre in zmage proti drugouvrščeni ekipi.

V nedeljo je na Škofijah na sporedu tudi nov mladinski derbi. Prihaja kandidat za državnega prvaka Siliko iz Vrhnike. Na prvi tekmi v Vrhniki so se domači dobro opekli saj so le remizirali z našimi fanti zato bodo tokrat zagotovo bolj previdni. Toda naši fantje po polovici prvenstva zasedajo visoko tretje mesto in kot kaže jim je na teh pozicijah tako lepo, da jih ne nameravajo kar tako zapustiti. Zato bomo zagotovo priča še eni vrhunski tekmi.