Delitev točk med Bronxi in Oplastom

Primorski derbi v Areni Bonifika, ki se je razvlekel na celi dve uri se je na koncu iztekel z delitvijo točk. Zaznamovali so ga številni (11) kartoni, zgrešene priložnosti Bronxov, izjemne obrambe Alena Mordeja, redko videna fair play poteza Nika Zajca in milo rečeno nerazpoložena sodnika.

Bronxi so povedli v 4 minuti. Jernej Peroša je iz avta poslal ostro žogo pred gostujoča vrata, slednja je zadela nekoga izmed igralcev Oplasta in končala v golu. Že v naslednji minuti je po bombi Žiga Mraka prečka rešila vratarja Logarja, nato pa je na drugi strani po samostojni akciji izenačil Nejc Kovačič. Tudi v nadaljevanju smo spremljali pestro dogajanje s številnimi prekinitvami vendar brez izrazitih priložnosti. Znova je bil Logar na preizkušnji v 16 minuti, ko je zaporedoma obranil strela Mandirja in Zajca.

Že v uvodu drugega polčasa je zagrozil Lah čigar strel je z izjemno obrambo ukrotil Mordej. Nato pa so prišle minute, ko so Bronxi dobesedno oblegali gostujoča vrata in z zgrešenimi priložnostmi najbrž tudi zapravili končno zmago. V obdobju od 23 do 26 minute so rumeni zapravili kar tri 100% priložnosti. Vsako krat so  namreč domači igralci znašli praktično pred praznimi vrati. Najprej je Bojkič za las ustrelil mimo vrat, nato pa mladi Stanič v prvo slabo zadel žogo v drugo pa mu je veselje preprečila vratnica, že druga za Bronxe na tej tekmi. Na drugi strani je v tem obdobju zapretil Lah s strelom tik ob vratnici.

Sledila je sodniška farsa kakršne že dolgo nismo videli. Sodnik je namreč piskal očiten prekršek Beštra nad Staničem, nato pa segel v žep in pokazal rumeni karton Staniču. Ker je šlo za drugi rumeni karton naj bi sledila tudi izključitev. Odločitev je izzvala začudenje, zgražanje in ostre proteste vseh prisotnih v dvorani. Sledila je nekaj minutna prekinitev, posvet med sodnikoma in edina možna odločitev. Razveljavitev kartona Staniču, drugi rumeni karton Beštru in posledično izključitev igralca Oplasta. Ne glede na dejstvo, da je bilo na koncu pravici zadoščeno takih osnovnošolskih napak s strani sodnikov v 1. SFL ne bi smeli gledati. Žal se je nato slabo sojenje nadaljevalo vse do konca tekme.

V obdobju številčne prednosti je prvo priložnost za Bonxe zapravil Stanič, ki je podobno kot prej Bojkič zgrešil prazna vrata. Čeprav z igralcem manj so si tudi igralci Oplasta preko Laha ustvarili izjemno priložnost, katero je še bolj izjemno obranil Mordej. Tik pred iztekom dveh minut pa je za veselje v domačem taboru poskrbel kapetan Zajc. V 3o minuti nova velika priložnost Bojkiča. Že premaganega Logarja je rešil Mohorič, ki je žogo obranil na sami golovi črti. Na drugi strani je sledil prekršek za Oplast in izjemna obramba Mordeja, nato pa je po akciji iz kota znova izenačil Nejc Kovačič. Ravno ob tem prekršku; prvem za Bronxe v drugem polčasu sta znova v ospredje stopila oba sodnika. Do konca tekme sta namreč napiskala vsaj 3 neobstoječe prekrške in eno neobstoječo roko Zajca.

Najbolj markanten dogodek tekme pa se je zgodil v 36 minuti. Zajc je bil močnejši v dvoboju od obrambnega igralca Oplasta ter skupaj z Mandirjem krenil sam proti vratom gostujoče ekipe. Ker pa je opazil, da je igralec Oplasta obležal na parketu se je odločil, da prekine akcijo, ki bi lahko pripeljala do vodilnega zadetka in žogo poslal v avt. Redko videna fair play poteza, ki je izzvala aplavz vseh prisotnih. Žal pa se takih manir niso držali ne sodniki ne gostujoči igralci. Tetralen padec igralca Oplasta 9 sekund pred koncem tekme sta že prej izgubljena sodnika okarakterizirala kot 6 prekršek in s tem dala možnost za zmago gostujoči ekipi. Ob tem se je prvič na tekmi oglasil tudi mirni domači trener Pertič in takoj dobil rumeni karton, medtem, ko sta sodnika praktično 40 minut tolerirala stalne pripombe gostujočega trenerja Kavčiča in se več posvečala pogovoru z njim kot sojenju tekme. K sreči je Alan Mordej tudi tokrat reagiral fenomenalno in onemogočil da bi prišlo do nezasluženega poraza domače ekipe. Časa za nove spremembe rezultata ni bilo več. Sledil je le še pisk sirene in konec tekme.

Foto: Drago Perko