Delitev točk med Meteorplastom in Bronxi

Na srečanju 8 kroga 1. SFL med Meteorplastom in Bronxi v dvorani ŠIC Ljutomer sta tekmeca osvojila vsak po točko. Glede na potek srečanja je rezultat realen v obeh taborih pa seveda lahko žalujejo za priložnostmi, ki jih niso uspeli realizirati in tako tekmo obrniti sebi v prid. Vsaki ekipi je pripadel po polčas. Domačim prvi, gostom pa drugi.

Bronxi so v srečanje vstopili mlačno. Možno, da je to tudi posledica dolge vožnje. Domači so anemično igro gostov izkoristili že v 4 minuti tekme. Mladi Rok Šnofl se je brez kakršnih koli ovir sprehodil skozi rumeno obrambno vrsto ter prišel sam pred Mordeja in ga premagal s strelom ob vratnici. Tudi prejeti zadetek še ni prebudil naših igralcev zato je v nadaljevanju imel vratar Mordej kar nekaj dela. Še sreča, da ga je opravil z odliko in preprečil domačim igralcem, da se odlepijo na kakšno večjo razliko. V drugi polovici prvega polčasa so Bronxi vzpostavili ravnotežje na igrišču, vendar tudi kmalu izpolnili bonus petih prekrškov. Šestega k sreči niso storili. Prve prave priložnosti pa so si rumeni ustvarili šele v izteku prvega dela igre. Stanišič in Bojkič sta po prekinitvi prišla do žoge  mogoče meter od domačih vrat vendar sta oba odreagirala slabo in sploh nista sprožila strela. Bomba Zajca pa je končala tik nad prečko.

Drugi polčas je bil mnogo bolj živahen in gledljiv. Bronxi so pokazali drugačen obraz kot v prvem in dominirali na igrišču. Sprva ta dominacija ni prinesla konkretnih priložnosti vendar je dogajanje okoli polovice drugega polčasa nakazovalo, da se mreža domačih utegne kmalu zatresti. V 29 minuti je po akciji iz kota Cupin zatresel vratnico. Le nekaj trenutkov kasneje se je na drugi vratnici po podaji Zajca znašel Stanič, ki pa žoge ni uspel preusmeriti v mrežo. V 30 minuti je iz prostega strela prečko zatresel Peroša. V isti minuti se je sam pred domačim vratarjem znašel Cupin vendar tudi sprejel napačno odločitev. Namesto strela na gol je iskal podajo do Mandirja, ki pa ni bila uspešna. V 31 minuti pa končno več kot zasluženo izenačenje. Podajo iz kota je kapetan Zajc mojstrsko pospravil v domači gol. Nadaljnji nalet Bronxov so znova preprečili nepotrebni prekrški. Ob hitro izpolnjenem bonusu petih prekrškov so namreč rumeni morali nekoliko stopiti na žogo in paziti, da ne pride do kazenskega strela zato tudi večjih priložnosti do konca srečanja ni bilo. Tako sta se ekipi razšli z zasluženim remijem, ki Meteorplast ohranja na 6 mestu, Bronxom pa je pomagal v toliko, da so se Mlinšam in Dobrepolju, ki sta naša naslednja tekmeca, približali na točko zaostanka.

Foto: KMN Meteorplast – Anton Goznik