Delitev točk na primorskem derbiju

Tretji primorski derbi na Škofijah se je končal brez zmagovalca. V izenačeni tekmi na kateri so imeli gostje več pobude se je obrestovala nepopustljivost domačih igralcev kateri so prišli do izenačenja v izdihljajih srečanja.

Prvi polčas se je končal brez zadetkov čeprav sta imeli obe ekipi kar nekaj priložnosti. Gostje so pričakovano diktirali tempo igre in večkrat ogrozili domača vrata vendar je domači vratar Kocjan suvereno zaustavljal vse strele igralcev Oplasta.V gostujočih vrstah je bil zelo razigran Širok s katerim je imela domača obrambna vrsta veliko dela.

Drugi del se je začel z zadetkom gostov. Kocjan je sicer bravurozno obranil prvi strel vendar je do odbite žoge prvi prišel Lenarčič in jo zabil v mrežo. Sledili so obupni poiskusi domačih, da bi se dokopali do izenačenja, ki pa niso prinesli željenega zadetka.

Da je iz pravega testa je nekaj krat dokazal tudi gostujoči vratar Bratič. Igralci Oplasta so zaradi bolj odprte igre domačih še kar nekaj krat prišli do priložnosti za povišanje vodstva vendar je Kocjan še naprej branil izvrstno in tako obdržal Bronxe v igri do samega zaključka tekme.

Dve minuti pred koncem je v domača vrata stopil Matej Peroša. Če se proti Dobovcu in Mariboru taka igra ni obrestovala je bilo tokrat drugače. Čukov strel je eden od gostujočih igralcev nekoliko preusmeril, kar je bilo dovolj, da ga Bratič ni mogel odbraniti. Do konca srečanja ni bilo več časa za kakšne večje priložnosti in Bronxi so se lahko veselili velike točke proti zares neugodnemu nasprotniku.