Derbi Bronx – Puntar se je končal z delitvijo točk

Lepo število gledalcev si je prišlo ogledati derbi kroga in ni jim bilo žal, da so to storili. Čeprav je bil končni rezultat neodločen in sta padla le dva zadetka je bilo srečanje zelo razburljivo. Obe ekipi, čeprav oslabljeni, sta prikazali zelo dober futsal. Vrstile so se številne priložnosti, odlične obrambe vratarjev in izredno bojevita igra v mejah športnega obnašanja.

Domači kateri so zmago bolj potrebovali so tako tudi štartali v tekmo. Hitro so pritisnili na nasprotnika in kmalu smo videli prve priložnosti. Streli Hrvatina, Brozine, Šmona in Kapuna na žalost domačih navijačev niso našli poti v mrežo. Večinoma so bili domači igralci nenatančni, kar pa je zadelo okvir vrat je suvereno odbranil vratar Mohorič. Z enako mero je na drugi strani vračal Stampfer, kateri je bravurozno rešil dve zelo obetavni akciji gostov iz Tolmina.

Kazen za domačo neučinkovitost je prišla tik pred koncem polčasa. Neodločnost Osojnika in Šmona je izkoristil Čujec in z močnim udarcem od vratnice zatresel domačo mrežo.

Bronxi so tudi v drugem delu nadaljevali z napadi in enega od teh so gostje zaustavili s prekrškom. Po čudoviti akciji Osojnika, Šarkanja in Brozine je slednji zadel za izenačenje. Tekla je šele 23 minuta.

Vsi ostali poiskusi obeh ekip do konca tekme niso več obrodili sadov. Gostje so v drugem polčasu zadeli eno vratnico in sprožili še nekaj zelo nevarnih strelov. Tako kot v prvem jim Stampfer ni dovolil, da bi še enkrat zadeli. Še več dela je na drugi strani imel Mohorič, kateri je z odličnimi obrambami in tudi nekaj sreče ravno tako ohranil mrežo nedotaknjeno do konca srečanja. Iz ene od priložnosti Šarkanja, Zekota, Osojnika, Šmona, Hrvatina in Kapuna bi domači skoraj da morali zadeti. Samo v zadnji minuti srečanja so imeli Bronxi tri zrele priložnosti.

Ker zadeli niso tudi zmage ni bilo in bolj veseli so na koncu tekme bili gostje. Razlika med  ekipama je namreč ostala enaka kot pred tekmo. Domačim igralcem ne moremo po tekmi ničesar očitati. Večina njih je na igrišču dala vse od sebe in le neučinkovitosti se lahko zahvalijo, da njihov trud ni bil poplačan s tremi točkami.

Sledi več kot mesec dni pavze v kateri morajo Bronxi pozdraviti poškodbe, strniti svoje vrste in narediti vse kar lahko, da premagajo Dobovec v Rogatcu.

Slike je prispeval Julijan Drago iz ekipe Puntar