Desetka v domači mreži

Petek za čim hitrejšo pozabo. Namesto derbija in lepe tekme so tako gledalci na tribuni kot tudi igralci Bronxa na igrišču, spremljali enosmerni promet štajercev proti domačim vratom. Rezultat takega pristopa domače ekipe je eden hujših porazov v zgodovini kluba.

Če malo pogledamo nazaj tak rezultat po eni strani niti ni presenetljiv. Že visoka poraza v Tolminu in Dobovcu bi morala prižgati alarm v ekipi. Le ta pa se je kot kaže zadovoljila s srečno uvrstitvijo na zaključni turnir pokala in ob tem še enkrat več pozabila, da so do tega “uspeha” prišli z muko v dvoboju s tretjeligašem. Ravno tako tudi zmaga v Ajdovščini v zadnjih sekundah proti odpisanemu Kixu ni dosežek s katerim bi se lahko pretirano hvalili.

Nato pa je prišel črni petek 15 januarja. Mariborčani so Bronxom primazali tako klofuto, da najbrž še sedaj komu zvoni v ušesih. V petek so zatajili predvsem tisti od katerih se največ pričakuje, nato pa so morali igralci, ki ponavadi niti ne igrajo po kostanj v žerjavico.

Bronx ne more in ne sme biti nikomur kanta za nabijanje. Še posebej ne zavoljo kakovostnega igralskega kadra, ki ga premore. Naslednji dnevi bodo pokazali ali je ta kader tudi dejansko dober in se je sposoben do Kobarida dvigniti in pokazati drugačen obraz. V koliko tega ni sposoben pa bo potrebno razmišljati tudi o spremembah v kadru.