Dober začetek a žal slabši zaključek tekme proti Litiji

Tekma se je pričela zelo agresivno. Že v prvi minuti je po ostrem posredovanju gostov Osojnik porumenel zaradi protestiranja. Obe ekipi sta igrali moško in na robu prekrška. Iz ene od akcij so Litijani zatresli vratnico.

V sedmi minuti pa so domači prišli do vodstva. Odlično uigrano kombinacijo po prekršku gostov je zaključil Kapun. Zadetek je dal domačim krila, žal pa pozitivnega zagona niso vnovčili s še kakšnim zadetkom.

Nasprotno, po zapravljenem protinapadu Ramiča je napako izkoristil Vrhovec in rezultat poravnal. Ta izid je obveljal vse do polčasa.

Drugi del se je začel slabo za domače. Znova so spomnili na stare čase, ko so bili sposobni v minuti uničiti ves svoj predhodni trud. Z dvema zadetkoma so igralci Litije obrnili srečanje v svojo korist.

V nadaljevanju so se domači znova zbrali in Franetič jih je pripeljal le na zadetek zaostanka. Bronxi so poiskušali z vsemi orožji rezultat poravnati toda žal v svojih namerah niso bili uspešni.

V času največjega pritiska je Šmon padel, ko je peljal žogo v obetaven protinapad in gostje so darilo izkoristili ter še četrtič zadeli. Takoj za tem so Bronxi za menjali vratarja z igralcem. Žal se je pokazalo, da je Litija preveč izkušena ekipa, da bi si dovolila presenečenje zaradi te poteze.

Rizično in občasno nespametno igro domačih so rutinirano izkoristili in še tri krat zadeli. Ob pisku sirene je poraz nekoliko ublažil Hrvatin.

Zadnja tekma sezone je prinesla prvi poraz Bronxov po skoraj dveh mesecih in prvi poraz v domači dvorani v tej sezoni. Čeprav se je ena lepa serija zaključila ni za žalovati za tekmo z Litijo. Očitno je ta ekipa letos Bronxom trn v peti in Škofijoti se bodo morali še precej potruditi, da bodo ugnali večkratne državne prvake.

Po nekaj dnevih premora bodo Bronxi nastopili v nedeljo še na festivalu malega nogometa Koper 2010 in že v ponedeljek nadaljevali s pripravami na nadaljevanje prvenstva.

Fotografije je prispeval Luka Bregar iz KMN Litija