Dobovcu pokalni naslov, Bronxi zaključili v polfinalu

Letošnji finalni turnir slovenskega futsal pokala se je iztekel brez presenečenj. Favorita Dobovec in Maribor sta opravila z Litijo in Bronxi in se pomerila v velikem finalu. Tam pa je v drugem polčasu domača ekipa Dobovca le strla odpor vijoličastih in jih premagala s 3-1 za svoj drugi zaporedni pokalni naslov.

Oba polfinalna dvoboja sta se končala s prepričljivima zmagama favoritov. Dobovec je premagal Litijo s 7-1, Maribor pa Bronxe s 6-0. Kljub visokima zmagama pa potek tekem le ni bil tako enostaven kot kažeta rezultata. Litija je namreč proti Dobovcu držala izenačen izzid vse do predzadnje minute prvega polčasa, ko so na hitro prejeli dva zadetka, kar jim je porušilo celoten sistem igre za drugi polčas. Tako je Dobovec lahko rutinirano pripeljal tekmo do prepričljive zmage.

Tudi na tekmi med Bronxi in Mariborom bi se lahko vse skupaj zasukalo v drugo smer. Mariborčani so povedli v 5 minuti po samostojni akciji Fiderška, ki je bil tudi drugače najbrž najboljši igralec tega turnirja. Vendar so pred tem Bronxi imeli dve priložnosti, da bi prvi povedli. Sledilo je obdobje brez zadetkov, ki pa ga je zaznamoval sramoten kriterij sojenja. Sodnika sta namreč v štirih minutah Bronxom napiskala kar pet prekrškov; za vsaj dva, če ne tudi več lahko z vso odgovornostjo trdimo, da nista obstajala in tako rumenim pokazala, kdo je njihov favorit na tej tekmi. Strah pred šestim prekrškom je prisilil Bronxe v manj agresivno igro, kar je izkoristil Fideršek in po novi samostojni akciji zadel še v drugo. Kmalu sta sledila še šesti in sedmi prekršek. Iz drugega poiskusa so Mariborčani zadeli še v tretje in tekmo dokončno odločili. Tako je bil drugi polčas le še formalnost.

Velja izpostaviti, da so se Bronxi že pred tekmo soočili z veliko težavo. Prvi vratar Mordej je namreč zbolel in sploh ni odpotoval z ekipo v Olimije. Na koncu so ga pripeljali kar iz postelje direktno na igrišče, kjer je celo srečanje odbranil s skoraj 40 stopinjami vročine, kar je zagotovo vplivalo na njegovo branjenje, čeprav se je tudi tako izkazal.

Posebno omembo pa zagotovo zaslužijo Bronxovi navijači, ki so pošteno razmigali sicer zaspano vzdušje v Podčetrtku. Zbralo se jih je več kot 50 in skozi celotno srečanje so glasno navijali za svojo ekipo, čeprav je bila tekma že zdavnaj odločena. Tri dni je bila v termah Olimie vse povsod vidna le ena barva; seveda rumena.

Foto: D.P. Futsal.si