Dobovcu rekord, Bronxom 4 mesto

Na tekmi zadnjega kroga rednega dela prvenstva je Dobovec zasluženo premagal Bronxe in dosegel željeni rekord, saj so črno beli na 18 odigranih tekmah zabeležili prav toliko zmag. Bronxi so kljub porazu pustili več kot dober vtis, na koncu pa so z zmago Ptuja nad Tomažem bili nagrajeni še z izjemnim četrtim mestom na lestvici. Realno gledano je četrto mesto največ, kar se je v tej sezoni dalo doseči. Dobovec, Ptuj in Litija so glede na igralski kader in finančni vložek, daleč pred ostalimi ekipami. Zato pa veseli, da so Bronxi pustili za sabo vse ostale tekmece med katerimi so mnogi zagotovo ciljali na pozicijo katero so na koncu zasedli rumeno modri Škofijoti.

Pogled na sam rezultat tekme bi lahko dal občutek, da je Dobovec prišel do lahke zmage vendar temu ni bilo tako. Bronxi so namreč 2/3 tekme držali aktiven rezultat, na koncu pa je že tako zdesetkana ekipa zavoljo poškodbe Toplikarja in kartona Đuriča, katerega je trener Hrvatin zato potegnil iz igre, ostala praktično brez menjav, kar so izkušeni gostje izkoristili in v zadnjih 10 minutah igre dosegli kar 5 zadetkov.

V prvem polčasu smo spremljali premoč Dobovca in fanatično borbeno igro domačih igralcev med katerimi je s fantastičnimi obrambami izstopal vratar Alen Mordej. Ko se je že zdelo, da do polčasa nobena izmed ekip ne bo dosegla zadetka je ta le padel v 17 minuti. Po uigrani akciji iz kota je Mordeja le premagal Matoševič, kar je bil končni rezultat prvega dela igre.

Dobovec je svojo prednost podvojil že v 30 sekundi drugega polčasa. Zmedo v domači obrambi je izkoristil Čujec. Sledilo je obdobje enakovredne igre, kjer sta obe ekipi imeli svoje priložnosti za zadetek. Le tega smo videli šele v 30 minuti. Odbito žogo je s kakih 10 metrov udaril Turk in slednja je med številnimi nogami našla pot v mrežo zakritega Mordeja. Kot že zapisano so Bronxi kmalu za tem ostali brez Toplikarja in Đuriča, kar domačim ni dovolilo, da bi še stopnjevali ritem igre kot smo to vajeni, saj je igralcev sposobnih za igro dobesedno zmanjkalo. Z le eno menjavo se Bronxi niso mogli kosati s tako kakovostno ekipo kot je Dobovec.  Tako je v 33 minuti še drugič na tekmi zadel Matoševič. Kljub temu se Bronxi niso predali. Po lepi akciji se je sam pred vratarjem Pečkom znašel Stanišič. Vratar je nevaren strel obranil za nameček pa je naš igralec nesrečno padel z roko na žogo. Sodnika sta dotik okarakterizirala kot šesti prekršek, kar je pripeljalo do minut v katerih je zablestel Žiga Čeh. V dobrih dveh minutah je namreč dosegel kar 3 zadetke; dva krat iz 10 metrov.

Čeprav so bili poraženi v domačem taboru ni bilo prevelikega razočaranja. Že dejstvo, da so se večji del tekme lahko kosali s tako kakovostnim nasprotnikom je razveseljivo. Prihaja krajši premor, ki ga bodo Bronxi izkoristili za celjenje poškodb in za pripravo na 1/4 finale državnega prvenstva, kjer jih čaka zelo nevarna, predvsem pa izkušena ekipa Tomaža.

Statistika tekme

Pregled dogajanja v 18 krogu