Dobovec na zaključni turnir futsal pokala

Tudi pokalna tekme med Bronxi in Dobovcem se je končala z enakim rezultatom, kot prva polfinalna v prvenstvu. Branilec pokalnega naslova je zabeležil novo zasluženo zmago z izzidom 7-1. Če se je prvenstvena tekma odločala v drugem polčasu so črno beli tokrat pot v terme Olimia tlakovali že v prvem delu igre. Znova je odločilno razliko priigral Kristjan Čujec, ki je zadel za vodstvo in podal za tretji zadetek.

Upi Bronxov na presenečenje so se razblinili v dveh obdobjih prvega polčasa. Tri zadetke so prejeli v intervalu med 4 in 8 minuto, še dva pa med 18 in 19 minuto. Kot že zapisano je goste povedel v vodstvo Čujec, ki se je izmuznil domači obrambi in premagal Mordeja. V 7 minuti je Perič lepo preigral domačo obrambo in povišal vodstvo. V 8 minuti je znova na sceno stopil Čujec, ki je preigral dva domača igralca in podal Matoševiču, ki je zadel za 0-3. Sledilo je zatišje do 18 minute, ko je Novak močno sprožil iz prostega strela, žoga pa se je od Kolarja odbila v lastna vrata. Končni izzid prvega polčasa 0-5 je postavil Perič, ki si je lepo zagradil žogo in premagal domačega vratarja. Priložnosti, ki so si jih ustvarili domači igralci žal niso dočakale realizacije, saj je Puškar vse zanesljivo obranil.

Začetek drugega dela igre je prinesel dve poškodbi v domači zasedbi. Najprej je parket zaradi poškodbe gležnja zapustil Stanič. Mnogo huje pa jo je skupil Đurič, ki je tako nesrečno padel na roko, da je bila potrebna daljša prekinitev in strokovna reakcija zdravstvenega osebja. Đuro je bil prepeljan v bolnišnico v Izolo, kjer so mu zdravniki naravnali izpahnjeni komolec. V vsej nesreči je bila sreča vsaj to, da ni bila potrebna operacija. Našemu igralcu želimo čim prejšnje okrevanje.

Ta dogodek je kot kaže vplival tudi na igro, saj se je situacija na igrišču umirila tako, da smo naslednji zadetek videli šele v 33 minuti. Napačna podaja domačih je prišla do Matoševiča kateri je zaposlil osamljenega Duščaka, ki je zadel za 0-6. V 36 minuti smo končno videli tudi domači zadetek. Podajo iz avta je lepo sprejel Zajc in premagal Pečka, ki je v vratih Dobovca zamenjal Puškarja. Končni rezultat je postavil Cesarec z zanesljivim strelom iz 10 metrov potem, ko so domači storili 6 prekršek.

Po končanem drugem dvoboju med Bronxi in Dobovcem lahko ugotovimo to kar smo vedeli že, ko smo izvedeli s kom se bomo pomerili v prvenstvu in pokalu. Izjemno kakovostno ekipo Dobovca bi težko premagala katerakoli ekipa v Sloveniji tako ne čudi, da so tudi možnosti Bronxov za presenečenje izjemno majhne. Našim fantom nimamo česa zameriti, saj so se borili po svojih močeh. Dobovcu pa želimo kar najboljši nastop v 1/4 finalu lige prvakov in dobro tekmo proti slavni Barceloni.