Donacija dohodnine. Podaljšan rok, podvojen odstotek

Konec leta 2020 smo klubi s statusom društva, ki deluje v javnem interesu množično pozivali javnost, da del svoje dohodnine, ki v vsakem primeru konča v državnem proračunu raje daruje enemu izmed nas. Zahvaljujemo se vsem, ki ste se našem vabilu odzvali obenem pa sporočamo, da je vlada RS pred kratkim sprejela dve zelo pomembni spremembi.

  1. Sprememba: rok za namenitev dohodnine se je iz 31.12.02020 podaljšal na 31.05.2021
  2. Sprememba: odstotek namenjene dohodnine se je iz 0,5% dvignil na 1%

Oba podatka sta zelo pomembna, saj še vedno skoraj 60% upravičencev te možnosti ni izkoristilo in med njimi je zagotovo še veliko takih, ki bi na ta način lahko pomagali našemu društvu. Podaljšan rok in višji odstotek vam zato daje novo priložnost, da se odločite za ta korak.

Tako kot do sedaj tudi v nadaljevanju to enostavno pomeni, da se odločate le med tem ali ta znesek podarite državi in nikoli ne boste vedeli za kaj ga je ta porabila ali pa ga namenite KMN Bronx-u, ki ga bo zagotovo namenil izključno za izvajanje družbeno koristnih dejavnosti mladih športnikov.

Kako lahko pomagate?

  1. Postopek lahko opravite preko spleta, če uporabljate sistem eDavki (za uporabo potrebujete kvalificirano digitalno potrdilo). To lahko storite z le nekaj kliki na računalniku. Do spletnega obrazca za oddajo zahtevka lahko dostopate  TUKAJ.
  2. V kolikor želite uporabiti klasično obliko na papirju si enostavno natisnite in izpolnite preprosto izjavo (PRENOS IZJAVE) ter jo po pošti pošljite eni izmed izpostav FURS-a. Izjavo lahko dobite tudi pri nas v klubu kamor lahko oddate tudi izpolnjeno in jo bomo mi poslali naprej. V primeru, da potrebujete našo pomoč nas kontaktirajte na: info@fcbronx.si ali na telefonsko številko 041 338 996.
  3. NOVO; Brez papirja, brez digitalnega potrdila. Olimpijski komite Slovenije je kot pomoč društvom izdelal posebno aplikacijo preko katere lahko svojo donacijo opravite preko računalnika ali pametnega telefona z zgolj nekaj kliki. Izjemno praktično in uporabno možnost lahko izkoristite ob kliku na to povezavo: www.olympic.si/podarim . Naše društvo izberete na seznamu tako, da vtipkate: KLUB MALEGA NOGOMETA BRONX ŠKOFIJE

Če ste v preteklosti del svoje dohodnine že namenili v korist KMN Bronx Škofije tega ne rabite početi še enkrat. Če ste del dohodnine namenili kakemu drugemu društvu in bi radi svojo odločitev spremenili oziroma, če do sedaj tega niste namenili nikomur, potem uporabite eno izmed treh ponujenih možnosti in donirajte.

Najlepša hvala vsem, ki se odločite za donacijo. Kolektiv KMN Bronx Škofije.