Dva zadetka Klinca za remi na Vrhniki

Po remiju (2-2) med Silikom in Bronxi na prvi tekmi za tretje mesto na Vrhniki je jasno, da se bodo bronasta odličja delila čez teden dni na Škofijah. Pri domačih je bil mož odločitve vratar Berzelak, pri Bronxih pa strelec obeh zadetkov Nik Klinc.

Čeprav remi na gostovanju zagotovo ni slab rezultat ne moremo mimo dejstva, da Bonxi lahko tokrat opravičeno žalujejo, da si pred povratno tekmo niso nabrali izdatne prednosti. Skozi celotno srečanje so namreč naši igralci dominirali na igrišču ter si ustvarili številne izjemne priložnosti, katere je vse razen dveh uspel obraniti domači vratar Nejc Berzelak. Že v prvem polčasu so se rumeni poleg ostalih zrelih situacij kar štiri krat znašli sami pred domačim vratarjem, vendar je slednji strele Zajca, 2 x Kolarja in Đuriča nekako uspel ukrotiti. Strel Klinca preko celega igrišča na prazna vrata pa je slednja za las zgrešil. Nato pa so domači praktično iz nič v  16 in 18 minuti preko Kavčiča in Muratagiča povedli z 2-0. K sreči je Klinc po podaji Zajca v 19 minuti le uspel zadeti in znižati domače vodstvo.

Tudi v drugem polčasu, kateri sicer ni prinesel toliko priložnosti kot prvi, so imeli Bronxi dovolj zrelih situacij za zadetek. Zagotovo ne gre pozabiti situacije v 27 minuti, ko je Stanič lepo preigral domačo obrambo in se znašel sam pred domačim vratarjem. Slednji je tudi ta strel obranil. Odbita žoga je prišla do Stanišiča, vendar je tudi slednji nastreljal čudežnega Berzelaka.

V 33 minuti pa so Bronxi prišli do zasluženega izenačenja. Klinc je odvzel žogo v obrambi, jo podal do Staniča kateri mu je podajo lepo vrnil. Sledilo je preigravanje Klinca in izjemen zadetek.

V 35 minuti še zadnja 100% priložnost za Bronxe. Stanič je odvzel žogo Čosiću ter se še enkrat več znašel sam pred domačim vratarjem, kateri je tudi ta strel obranil. Odbita žoga znova do Staniča, kateri iz težke situacije znova zadane domačega vratarja.

Čeprav so zapravili kopico lepih priložnosti so Bronxi tudi na tej tekmi dokazali, da tudi, ko realizacija šepa znajo s svojo borbenostjo nadoknaditi zamujeno. Kot že več krat v tej sezoni so se po zaostanku vrnili v igro in s tem omogočili, da bo končni zmagovalec boja za tretje mesto odločen čez teden dni v dvorani Burja na Škofijah. Našim fantom bi zelo privoščili ta uspeh, saj so si ga z igrami v tej sezoni zagotovo zaslužili.