Dva zadetka prednosti za Bronxe

Na prvi 1/4 finalni tekmi slovenskega pokala so si Bronxi pred lepo napolnjeno dvorano Burja priigrali dva zadetka prednosti za povratno tekmo. Prednost je lepa ne zagotavlja pa mirne poti na Vrhniko, kjer bomo dobili končnega zmagovalca tega dvoboja.

Začetek tekme je bil sanjski in je močno spominjal na tekmo izpred tedna dni. Že v peti minuti so Bronxi zadeli dva krat. Najprej Zajc in nato Hrvatin sta gostom zadala močen udarec. Sledilo je obdobje v katerem so si Bronxi priigrali še kar nekaj izjemnih akcij  vendar priložnosti, da bi nasprotnika dotolkli niso izkoristili. Šele v 16 minuti se je znova zatresla gostujoča mreža. Znova je udaril najboljši strelec lige Nik Zajc. Tik pred koncem polčasa pa se je zgodilo kar najbrž nihče v dvorani ni pričakoval. Praktično iz edinega strela v okvir vrat so zadeli tudi gostje. Strel Kunca je nekoga oplazil in toliko spremenil smer žogi, da je bil Mordej nemočen.

V drugi del igre so gostje vstopili mnogo bolj ambiciozno. Veliko bolje so prekinjali domače akcije in si tudi sami ustvarili nekaj priložnosti. Taka igra se jim je obrestovala še z drugim zadetkom. Vrzel v domači obrambi je izkoristil Končan. Do konca tekme so domači znova pritisnili v želji, da dosežejo še kak zadetek in povečajo svojo prednost. Ustvarili so si kar nekaj priložnosti, med ostalim je Bojkič zadel vratnico vendar zadetka kar ni in ni hotelo biti. Tako je bilo vse do predzadnje sekunde srečanja. Takrat je Palčič sprožil iz velike razdalje. Žoga je nekako šla mimo vseh nog in presenetila mladega gostujočega vratarja. Dvorana je bila znova na nogah od veselja.

Tako so si Bronxi priigrali dva zadetka prednosti pred povratno tekmo. Prednost je kar lepa vendar zagotovo ostaja nekoliko grenak priokus, saj je bilo priložnosti za višjo razliko več kot dovolj. Kakorkoli že, gre za dvoboj med dvema prvoligašema in nihče ni pričakoval, da bo le ta rešen že na prvi tekmi. Bronxi si želijo v Olimie zato že nestrpno pričakujemo povratno tekmo.