Dve minuti zmanjkali za zmago

Pomlajeni Bronxi so se zelo izkazali na prvi četrtfinalni tekmi v Tolminu. Po turbolentnem vstopu v leto 2014, ko je v ekipi prišlo do velikanskih sprememb v igralskem kadru najbrž nihče ni pričakoval, da bi se lahko ta ekipa potegovala celo za vstop v polfinale državnega prvenstva.

Dobro delo je očitno obrodilo sadove. Mladi, ki so dobili priložnost nositi rumeni dres prvoligaša iz obale so ves čas pridno trenirali in iz dneva v dan kazali napredek v igri. Z dodatkom izkušenj Šmona, Kapuna, Mirkoviča in Čuka so postali homogena celota, ki se očitno ne preda kar tako.

Že v tretji minuti tekme so Bronxi povedli z evrogolom Čajiča. Sledilo je 35 minut igre v katerih bi obe ekipi lahko rezultat tudi spremenili vendar zadetkov ni bilo. Le ta je razveselil domačine v 38 minuti, kar pomeni, da je Bronxom zmanjkalo le dve minuti do prvovrstnega presenečenja. Sledile so šestmetrovke, kjer so več zbranosti in sreče imeli domači. Pri Bronxih sta zgrešila Čuk in Šmon. Domačim pa je en strel obranil Kapun, ki je v zadnji seriji stopil na golovo črto namesto Kocjana.

Ekipa, ki jo je po dolgem času s klopi vodil Goran Stanič, saj je prvi trener Vujič zbolel, je pokazala, da se lahko s pravim pristopom kosa z vsakim nasprotnikom. Zato bo druga četrtfinalna tekma, ki bo v petek 21. marca na Škofijah še kako zanimiva. Bronxi bi se namreč radi še enkrat vrnili v Tolmin in dokončali delo, ki so ga včeraj začeli.