Dvoboj s Ptujem za uvrstitev na finale pokala

Približuje se prvi vrhunec sezone. 4 in 5 marca se bodo v termah Olimia za naslov pokalnega zmagovalca pomerile štiri najboljše ekipe. Do uvrstitve v najbolj znano slovensko termalno destinacijo osem preostalih ekip ločita še dve tekmi. Bronxom je žreb za tekmeca namenil močno ekipo iz Ptuja. Prvo srečanje bo danes v areni Bonifika, drugo in obenem odločilno pa 18 februarja na Ptuju. Tekmeca sta se v tej sezoni že pomerila v prvenstvu in po spektakularnih predstavah oba krat remizirala. 2-2 je bilo na Ptuju, 5-5 pa v Kopru. Če gre soditi po prvenstvenih tekmah se nam obeta dramatičen in izenačen obračun.

Ekipa Ptuja je v prestopnem roku precej spremenila svojo zasedbo. Kot smo že vajeni je izkušeni trener Grdovič večino odhodov nadomestil z igralci iz bližnje Hrvaške. Pri Bronxih prestopni rok ni prinesel nobenih sprememb tako, da ekipa nadaljuje tekmovanje v zasedbi kot ga je tudi začela. Prvenstveni cilj v dolgem premoru je bil pozdraviti številne poškodbe in dodatno uigrati ekipo. Žal zastavljeni program ni bil izpeljan v željenem obsegu, saj so številne okužbe odnesle kar nekaj treningov in tri pomembne prijateljske tekme. Tako so odpadli načrtovani dvoboji s Palmanovo, Oplastom in Mlinšami. Realizirati smo uspeli zgolj tekmi s Postojno in Futsal Pulo.

Zadnji teden se je situacija nekoliko normalizirala zato upamo, da se prej zapisane težave ne bodo preveč poznale na igri rumeno modrih. Zagotovo bo možnost uvrstitve na finale pokala dovolj velika motivacija za naše igralce, da bodo iz sebe iztisnili še zadnje atome moči in skušali izločiti kakovostnega nasprotnika. Da so tega zmožni kaže tudi zgodovina tega tekmovanja, saj so Bronxi s svojimi navijači v zadnjem desetletju pogosto zaznamovali pokalni finale v Podčetrtku.

Tekmo v areni Bonifika, ki se bo pričela ob 20.45 si je moč ogledati tudi v živo  ob izpolnjevanju PCT pogoja, identifikacijo z osebnim dokumentom in zaščitno masko. Veljavnost hitrega testa je 24 ur.

Direktni prenos bo potekal na tej povezavi.

Napoved obračuna na spletni strani Futsal.si pa si lahko preberete tukaj.