En polčas je bil premalo da bi premagali evropsko Litijo

Na Škofijah se je zbralo preko 200 gledalcev v pričakovanju derbija tretjega kroga državnega prvenstva. Lepa kulisa na tribuni je očitno dala zagona igralcem na parketu, saj smo spremljali tekmo kakršne na Škofijah že dolgo ni bilo. Vsaki ekipi je pripadel po en polčas s tem, da so Litijani svoje minute bolje vnovčili od domačinov.

V prvem polčasu so domačini prevladovali in pokazali daleč najboljšo igro v tem prvenstvu. Številne atraktivne poteze in bojeviti štarti so gledalce dvigali na noge. Svojo premoč so Bronxi zasluženo kronali s tremi zadetki v mreži Puškarja. Kasneje se je izkazalo, da je bila velika škoda, da niso uspeli izkoristiti še kakšno od odličnih priložnosti in, da so sploh prejeli en zadetek, katerega so gostom dobesedno podarili.

V drugem delu so gostje že od prve minute krenili v napad z igralcem Simičem v vratih. S svojo odlično izpiljeno igro so povzročali velike težave domačim igralcem, katerim se je vse bolj poznala tudi utrujenost. Štiri minute so domači zdržali napad gostov potem pa je koncentracija padla in izkušeni igralci Litije so hitro rezultat izenačili. Kljub temu so nadaljevali z vratarjem v polju in obrnili tekmo v svojo korist. V Bronxih ni bilo več moči, da bi še enkrat zapretili in zmaga je sicer pričakovano odšla v zasavje.

Poraz ni tragičen, saj je Litija ta trenutek premočna za vse ekipe v ligi. Upanje pa Bronxom daje odličen prvi polčas in če ga bodo ponovili na tekmah z lažjimi nasprotniki potem ne bo bojazni, da bodo hitro začeli zbirati prepotrebne točke.