En polčas je bil za Škofijski Tomi press Bronx premalo, da bi premagali razpoložene Goričane.

Škofije, Športna dvorana Burja – Zelo kratko poročilo s tekme iz Škofij bi se glasilo: zaslužena zmaga boljšega nasprotnika. Kaj drugega bi težko pričakovali že pred pričetkom tekme. Kar pet igralcev, Vajič, Šarkanj, Suhopoljac, Brus in Zeko, zaradi poškodb ni moglo pomagati domačim mladcem, da bi le ti lahko računali na kaj več kot zelo zmeren poraz. Nasprotno ekipa Gorica še vedno premore več kot kompletno postavo izkušenih igralcev, ki so tudi največ prispevali k zmagi gostujoče ekipe.

Začelo se je po goriških željah. Naivni domačini so trikrat zaporedoma nasedli na isto goriško akcijo in v tretje je Goranovič tudi zadel. Kmalu za tem je domača obramba znova zaspala in Goranovič je zadel še enkrat. Šele tretji zadetek gostov je domače le prebudil in igra je postala enakovrednejša. Ko so se osvobodili treme so tudi Bronxi postali nevarnejši. Še najbolj nevarni so bili tik pred koncem polčasa, ko je devetnajstletni Smajlovič zgrešil prazna vrata s kakšnih pet metrov oddaljenosti. Tudi to je najbrž davek neizkušenosti.

Drugi polčas se je začel enako kot prvi: naivna domača napaka in zadetek gostov. Takrat se je prava tekma šele začela. Končno razbremenjeni domačini so pokazali popolnoma drugačen obraz. Tekma je pridobila na ritmu in borbenosti. Večkrat se je na igrišču tudi zaiskrilo med igralci, vendar vse v mejah “fair playa”. Mihelič je rezultat znižal. Pišlar je domače s pomočjo Sukanoviča vrnil v tekmo. Obe ekipi sta izpolnili bonus petih prekrškov že na polovici drugega polčasa. Ko se je pričakoval še tretji domači zadetek, je žal sledila še ena napaka, in gostje so vodstvo še povišali. Domači so preko Đukiča znova znižali, in, ko se je zdelo, da bo znova zanimivo, sta sodnika piskala več kot dvomljiv prekršek Pišlarja in omogočila Božiču, da je tekmo zaključil. Na koncu smo videli še en avtogol Goričanov in tekma se je končala z rezultatom 4 proti 6. Izkušena peterka gostov je zasluženo in rutinirano priborila nove točke ekipi Gorice.

V domačem taboru smo veseli napredka v igri mladih igralcev, ki so še pred nekaj meseci igrali v ligi U-21 in MNZ Koper. Le izkušena Mihelič in Kranjec sta seveda premalo, da bi se točke osvajale proti ekipi kot je Gorica. Odločitev, da bodo v klubu igrali igralci, ki jim nekaj pomeni nositi rumeni dres edinega prvoligaša iz koprske občine, je napovedovala težko sezono. Ko se bodo domači mladinci osvobodili začetne treme in pridobili pomoč svojih sedaj poškodovanih kolegov, bodo seveda tudi nasprotniki morali vložiti veliko več truda, če bodo hoteli osvajati točke.