Enkraten zaključek 15. Festivala malega nogometa Koper 2013

Zaključni dan celotedenskega tekmovanja je več kot izpolnil pričakovanja organizatorjev in številne publike. Turnir selekcije U13 je bil odličen uvod v tisto kar je sledilo popoldan in zvečer. Po izločilnih bojih v skupinah, kjer je presenetljivo izpadla ekipa Tolmina, ki ponavadi velja za favorita te starostne kategorije so se v polfinale uvrstile dve ekipi Jadrana iz Dekanov, Izola in Rakek.

Jadranovci so se pomerili kar med sabo in tako imeli zagotovljenega finalista. Izola pa je po pričakovanju premagala prijetno presenečenje iz Rakeka. V finalu je bilo pričakovati, da bodo Izolani nadaljevali z odličnimi igrami in končno osvojili veliki zmagovalni pokal, katerega jim je prejšnja leta speljal Tolmin, ki ga tokrat kot rečeno ni bilo v sami končnici. Vendar se je tekma razpletla popolnoma drugače.

Varovanci trenerja Žagarja so zaigrali odlično in niso dovolili Izolanom, da bi ogrozili njihovo zmago, katera je bila čista in zaslužena. Tako so ” Pesjani” na najboljši način zaključili za njih zelo uspešen teden, saj so na turnirju nastopili s kar osmimi različnimi selekcijami in domov odnesli kar nekaj ekipnih in posamičnih pokalov.

Dodobra napolnjena dvorana je tako pričakala pričetek četrtfinalnih dvobojev v članski kategoriji. V prvi tekmi so se pomerili Hoti Style in No name. Preverjeni prvoligaški igralci Kremenovič, Radujko, Pavlovič, Tomljanovič in drugi niso dovolili presenečenja mladim silam slovenskega nogometa Palčiču, Črnigoju, Rudonji in ostalim.

Sledili so tri infarktni četrtfinalni dvoboji, ki so se vsi po vrsti končali neodločeno, zato so polfinalista dali kazenski streli. Azzuro bar je vodil z dve proti nič, vendar se je Bellavita vrnila v igro in izenačila ter na koncu še zmagala. Kia Benčič je tudi zaostajala proti DDS storitvam za dva zadetka a se je tudi ona vrnila v igro, izenačila iz penala v zadnjih trenutkih srečanja in nato napredovala. Bronx (za katerega so igrali Aleš Šmon in mladi fantje iz obalnega območja, ki drugače ne igrajo v klubu) je tudi zapravil dva zadetka prednosti a je le uspel premagati Korte po penalih.

Dvorana se je vedno bolj polnila, ozračje je postajalo vedno bolj napeto, saj so v igri za končno zmago ostale le še štiri ekipe. Oba polfinalna dvoboja sta dokazala, da so se vse štiri ekipe zasluženo uvrstile v polfinale. To sta bili poslastici, ki sta navdušili vse prisotne. V brezkompromisnem dvoboju, kjer se je nekajkrat tudi zaiskrilo a nikoli čez meje fair playa, je Hoti Style vnovčil svoje izkušnje in na krilih Kremenoviča in Daliborja Radujka strl odpor avtomobilistov.

Drugi polfinale je imel drugačen a nič manj razburljiv potek srečanja. Bellavita je povedla in kmalu izpolnila bonus dovoljenih prekrškov. Bronxi so imeli dve priložnosti, da s strelom z desetih metrov rezultat poravnajo a jim je najboljši vratar turnirja oba strela obranil. Nato je Bellavita povedla s kar tri proti nič in zdelo se je, da je zmagovalec znan. Takrat pa se je prava drama šele začela. Minuto pred koncem tekme je bil izid izenačen. Lov na tri zadetke je očitno Bronxe dodobra zdelal tako, da je Bellavita le uspela doseči še en zadetek in tekmo zmagati.

Za tretje mesto sta Bronx in Kia Benčič streljala šestmetrovke. Sledil pa je še veliki finale Hoti Style – Bellavita bar. Že v pravem napadu je Bellavita povedla po napaki nasprotnega vratarja. Hoti Style je hitro izenačil, vendar so mladci iz Kopra znova prišli do vodstva. Kasneje se je izkazalo, da je to bilo tudi vse kar so ta večer lahko naredili. Očitno utrujeni so začeli popuščati in nasprotnik je to izkoristil za vodstvo že po prvem polčasu. V nadaljevanju se kljub vloženim zadnjim atomom moči igralcem Bellavite ni več uspelo vrniti v igro, saj so Izolani rutinirano kaznovali vse njihove napake in mirno pripeljali srečanje do zmagovitega konca.

Zaslužena zmaga ekipe Hoti Style, ki je skozi ves turnir pokazala najmanj nihanj je bila bučno proslavljena že na igrišču. Tudi drugi udeleženci niso bili pretirano razočarani, saj je organizator poskrbel, da so se vse dni na Škofijah vsi meli lepo.

15. Festival je končan. Dogodek katerega se v 58 prijavljenih ekipah udeleži več kot 600 tekmovalcev in čigar tekme si ogleda nekaj tisoč obiskovalcev je brez dvoma nekaj posebnega in neprimerljivega, zato se ga ekipe tako rade udeležijo.

 

Fotogalerija>