Evropsko prvenstvo je za Slovence končano

Izredno kvalitetna Ukrajinska reprezentanca je našim igralcem odčitala lekcijo iz sodobnega futsala in jih kot prvo reprezentanco na prvenstvu poslala domov.Od začetka do konca tekme so Ukrajinci nadzorovali potek srečanja in zabeležili visoko zmago. Naši igralci so poraz z nekaj sreče omilili proti koncu srečanja. Evrogol Uršiča je bil edina poteza sa spomin ta večer. Ostala dva zadetka so si namreč Ukrajinci zabili kar sami.

Tako Slovenci še vedno nimajo osvojene točke na svojih nastopih na evropskih prvenstvih. Priznati je treba, da je bila skupina izredno težka in izjave o zmagi proti Ukrajincem pred tekmo kar nekoliko nerealne. Zgodovina futsala v Španiji in Ukrajini ni primerljiva z našo in zato je končni izkupiček realen.

Podobno kot na Madžarskem bode v oči naša nemoč na igrišču. Tudi porazi se namreč med sabo razlikujejo. Naši igralci na igrišču ne delujejo dovolj krvoločno, da bi lahko poiskušali premagati boljšega nasprotnika. O taktičnih postavitvah in vodenju tekem bi lahko tudi stroka kaj povedala javnosti.

Po porazu so slišijo tudi očitki oziroma izgovori o amaterizmu naših igralcev, telesni nepripravljenosti in podobno. Vse skupaj diši kot opravičilo pred javnostjo za slab rezultat in prevalitev krivde na klube v katerih naj se ne bi dobro delalo.

Mogoče pa bi odgovorni lahko pometli tudi pred svojim pragom in se vprašali o smiselnosti preštevilnih reprezentančnih priprav katere so uničile prvenstvo katero je več prekinjeno kot aktivno. Kaj pomenijo kondicijske priprave reprezentantov oktobra meseca za tekmovanje, ki je šele januarja in kako to vse skupj vpliva na delo klubov kjer reprezentanti igrajo. Za vprašati se je kako bi tej fantje izgledali na igrišču, če bi bili v polnem tekmovalnem ritmu namesto na neštetih pripravah.

Vprašanj je veliko vendar odgovorov ni na vidiku. Klubi, ki se komaj preživljajo bodo še vedno selektorju dajali nepripravljene reprezentante. Prvenstvo bo trajalo neskončno dolgo in bo toliko krat prekinjeno, da ne bo zanimalo več nikogar in posledično temu tudi reprezentanca ne bo sposobna narediti kaj odmevnega.