Evropsko prvenstvo odprto z dvema remijema

Slovenija in Rusija ob točke v zadnjih trenutkih tekem. Video povzetek najzanimivejših trenutkov otvoritvene tekme

Prvi dan evropskega prvenstva je za nami. Spominjali se ga bomo z mešanimi občutki. Če smo lahko veseli zaradi uspele otvoritve in polne dvorane navijačev, zagotovo ne moremo biti zadovoljni z izgubo točk v izdihljajih srečanja.

Slovenija je proti Srbiji povedla z dve proti nič. Zdelo se je, da gostje nimajo ne idej ne moči, da bi ogrozili naše vodstvo pa so kljub temu tik pred polčasom zadeli za zmanjšanje rezultata na gol razlike. Drugi polčas je bil manj zanimiv, saj sta ekipi igrali precej taktično. Srbi so šele v samem zaključku tekme pokazali nekaj več volje po izenačenju in si ustvarili dve priložnosti. Približno minuto pred koncem tekme so zaigrali z vratarjem v polju in pol minute pred koncem tekme izkoristili slabo postavitev v domači obrambi in izenačili ter tako razžalostili več kot 10.000 navijačev v Stožicah.

Tako bosta o potnikih v četrtfinale odločali tekmi obeh ekip z Italijo. Srbi se bodo z njimi pomerili v četrtek, Slovenci pa v soboto. Zdaj ni trenutek za žalovanje. V soboto je potrebno znova napolniti dvorano in pomagati naši ekipi do zmage nad Italijani. Ko bo prvenstvo končano pa bomo delali analize.

Tudi druga tekma večera med Rusijo in Poljsko je imela podoben zaključek kot prva. Rusi so povedli, Poljaki pa izenačili nekaj sekund pred koncem potem, ko so zaigrali z vratarjem v polju.

Najzanimivejše trenutke tekme Slovenija – Srbija si lahko ogledate na tej povezavi.

Foto in video: Uefa Futsal Euro 2018