Evropsko prvenstvo za Slovence končano. Nadaljuje se državno prvenstvo

Dva tedna so vse oči športne javnosti bile usmerjene v Belgijo, kjer je dokaj uspešno nastopila tudi naša reprezentanca. V četrtfinalu se je zgodba končala, saj so Španci uveljavili svojo kakovost in izločili naše reprezentante iz nadaljnjega tekmovanja.

Zdaj pa se pozornost ljubiteljev futsala znova seli v domače dvorane. Z 11. krogom se namreč nadaljuje državno prvenstvo. Prvo prvenstveno tekmo v letu 2014 bodo Bronxi odigrali v domači dvorani na Škofijah. Pomerili se bodo z ekipo Sevnice.

S sevničani so imeli Bronxi v tej sezoni že tri zelo zanimiva srečanja. Najprej so v Sevnici osvojili točko v prvenstvenem obračunu. Tak rezultat sicer ni odražal dejanskega stanja na igrišču saj so Bronxi domačine popolnoma nadigrali. Nato sta se ekipi pomerili še v pokalu. Bronxi so doma prepričljivo zmagali a kaj, ko so nato v gosteh enako prepričljivo izgubili in po kazenskih strelih izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. Ta madež bo težko hitro izbrisati, saj je Škofijotom dobesedno pokvaril celotno sezono.

Na tekmi v petek, ki se bo pričela ob 20.30 je prednost najbrž na strani gostov, ki zasedajo visoko tretjo pozicijo na prvenstveni lestvici. Poleg tega imajo uigrano ekipo, nasprotno od Bronxov, kjer je premor prinesel nemalo sprememb.

V prvi ekipi se bodo predstavili številni mladi obrazi, ki bodo potrebovali podporo s tribun. Zato vabimo vse ljubitelje futsala in simpatizerje Bronxov, da jim to podporo tudi dajo s svojo prisotnostjo v dvorani. Vstop je kot ponavadi prost.