Felda in Zajc za prvo prvenstveno zmago

Kar se je pričakovalo se je tudi zgodilo. Bronxi so dosegli prvo prvenstveno zmago in se odlepili od zadnjega mesta na lestvici. Zmaga proti konkurentu iz Velikih Lašč je bila logično nadaljevanje dobrih iger v zadnjem času.

Takoj na začetku tekme so Bronxi povedli. Žogo, ki jo je dobil od Zajca je Felda hladnokrvno pospravil v nasprotnikovo mrežo. Po nekajminutnem zatišju so Bronxi odigrali še eno lepo akcijo. Po sodelovanje celotne četverke na parketu je zadnjo podajo prispeval Čuk in Felda je zadel še v drugo.

Bronxi so dominirali vse do zaključka prvega polčasa, ko so nekoliko več od igre pokazali tudi igralci nasprotne ekipe. Kazen za zgrešene priložnosti je prišla v predzadnji minuti, ko so gostje rezultat znižali.

V drugem delu je na sceno stopil še najboljši domači strelec Nik Zajc. Najprej je z zvitim strelom domače vodstvo povišal. To je stratega Lašč Fetiča prisililo v igro z vratarjem v polju, ki pa se ni obrestovala. Domači so večkrat gostom odvzeli žogo in si tako ustvarjali številne priložnosti. Po vratnici Čuka pa je Zajc zadel še dva krat in zgotovil domači ekipi prvo prvenstveno zmago.

Domača ekipa je tokrat prikazala zrelo igro in prav vsi igralci, ki so stopili na parket so upravičili zaupanje trenerja Žuniča. Veliko mero samozaupanja so igralcem dale tudi zanesljive obrambe vratarja Kocjana. Vidi pa se, da se ekipa počasi otresa pritiska, kateri jim je na začetku prvenstva delal veliko težav.

Fantje so dokazali, da znajo igrati futsal in ni razlogov, da ne bi v takem stilu nadaljevali. S pomočjo katerega izmed poškodovanih in obolelih soigralcev jim bo v bodoče le še lažje. Prvi izziv jih čaka v petek v Sevnici nato pa bo že na vrsti tekma sezone v pokalu proti Kobaridu. Uvrstitev na zaključni turnir pokala bi za naše mlade igralce zagotovo pomenila veliko nagrado za vloženi trud.