Festival malega nogometa Koper 2009 v številkah

Preko 1500 gledalcev si je v ŠD Burja na Škofijah v šestih prireditvenih dneh ogledalo edinstveno tekmovanje v kar šestih različnih kategorijah. Ravno pestrost tekmovanja loči Festival malega nogometa Koper 2009 od drugih podobnih turnirjev.

V 52 nastopajočih ekipah se je tekmovanj udeležilo 592 igralcev in igralk.
Preden so si priigrali katerega od 41 razpoložljivih pokalov so morali odigrati kar 68 tekem. Le te sta odsodila dva sodnika in 92 krat posegla po rumenem ter 12 krat po rdečem kartonu.

Kljub prisotnosti vrhunskih vratarjev je bilo doseženih 321 golov kar pomeni da so številni gledalci v povprečju na vsaki tekmi videli 4,7 zadetka.

Najbolj razpoloženi so bili igralci v kategoriji člani 4+1 kateri so nasprotne vratarje premagali kar 194 krat in s tem dosegli povprečno 7,5 zadetkov na tekmo. Nasprotno so največ pozornosti svoji obrambi pokazali najmlajši udeleženci na čigar sicer zanimivih tekmah so povprečno dosegali le 2,2 zadetka na tekmo.

Največ ekip je prispeval ravno Bronx, kateri je že tradicionalno sodeloval v kategorijah: U-10, ženske, člani 4+1 (2 ekipi) in veterani V+35. Kar tri ekipe so si priborile nastop v finalnem delu svojih tekmovanj in bile nagrajene s pokali.
Dekleta in veterani V+35 so osvojili drugo, dečki U-10 pa četrto mesto.

Letošnje tekmovanje v novi podobi daje realne osnove za njegov napredek v bodoče.