Festival malega nogometa Koper 2010; prvi vrhunec je pripadel ekipi AMTC

Finalni del uvodnega članskega turnirja je znova postregel z zelo zanimivimi tekmami. V polfinale so se uvrstile ekipe: Krt, AMTC, Keramika in AH Mas tech.

AMTC je suvereno opravil z utrujenimi KRT-i iz Ilirske Bistrice. Pravo srhljivko pa smo spremljali med Ankarančani in Keramiko. Obe ekipi sta tako vodili kot zaostajali. Na koncu so Sežančani uspeli nadoknaditi zaostanek treh zadetkov in izenačiti na sedem proti sedem. V streljanju šestmetrovk so imeli več sreče Ankarančani.

Tretje mesto je pripadlo Keramiki. V finalu so zdesetkani Ankarančani sicer povedli a jim je nato zmanjkalo sape kar so mladinci Dekanskega Jadrana izkoristili in visoko zmagali. Tako so se veselili prvega mesta in dokazali, da je pred njimi še zanimiva športna pot. Potrebno je povdariti, da je večina igralcev Dekanskega kluba doma iz Škofij, kar še enkrat več dokazuje, kako nogometno je razvit ta kraj in za pričakovati je, da se bodo fantje, ki so v mlajših selekcijah že nastopali za Bronxe še kdaj izkazovali v rumeno modrem dresu.

Oba finalista sta bila nagrajena tudi z brezplačnim nastopom na nedeljskem Master zaključnem turnirju, ki se bo pričel ob 16 uri.