Festival malega nogometa Koper 2010: v sredo se je pričelo tekmovanje v članski konkurenci

Drugouvrščene ekipe v skupinah bodo morale počakati še drugi del turnirja, ki bo na vrsti v četrtek. Najboljše tri izmed njih se bodo namreč poleg zmagovalcev skupin uvrstile v četrtfinale.

Prvi dan članskega tekmovanja so obeležile številne zelo mlade ekipe. Razveseljivo je, da so mladi fantje zbrali pogum in se prišli dokazovati na največji malonogometni dogodek na primorskem.

Z dvema ekipama je sodelovala tudi domača ekipa. Mlajša U-18 je izgubila obe srečanji čeprav se je večji del tekem odlično upirala nasprotnikom. Je pa bilo sodelovanje na turnirju odličen trening za nabiranje izkušenj.

Igralci starejše ekipe Bronx mladi so se v svoji skupini enakovredno kosali za napredovanje. V prvi tekmi so povedli proti velikonogometašem Ankarana okrepljenimi z Daliborjem Volašem. Ankarančani so uspeli izenačiti tik pred koncem tekme. Nato so igralci Mas techa premagali Black & White tako, da je zadnja tekma odločala o četrtfinalistu iz te skupine. Po hudem boju so črno beli uspeli ugnati Bronxe z golom razlike.

V četrtek so na vrsti tekmovanja v dveh kvalifikacijskih skupinah. Finalni del kateri bo dal končnega zmagovalca in dva udeleženca nedeljskega Master turnirja bo v petek s pričetkom ob 17 uri in finalno tekmo ob 21.20 uri.