Festival malega nogometa Koper 2011. Festival presežnikov.

Od 17. do 24. decembra je na Škofijah potekala ena najbolj množičnih prireditev ta čas v Sloveniji. Na 13. Festivalu malega nogometa Koper 2011 se je pomerilo kar 71 prijavljenih ekip iz cele države.

Želja organizatorjev, da izpeljejo tekmovanje primerno najširšem spektru športnih udeležencev se je v celoti uresničila. Prvič v zgodovini so bila namreč izvedena tekmovanja v vseh razpisanih kategorijah.

V 71 prijavljenih ekipah je na parketu športne dvorane Burja nastopilo skoraj 900 igralcev in igralk vseh starosti. Odigranih je bilo natanko 100 tekem katere si je skozi cel teden ogledala množica obiskovalcev. Po oceni organizatorja skoraj 3000.

Najboljšim ekipam in posameznikom je bilo podeljenih 72 pokalov. Najboljši pri zbiranju le teh in številnih praktičnih nagrad so bili člani domačega Bronxa. Ta podatek je bolje razumljiv, če vemo, da so domačini imeli nastopajoče v skoraj vseh razpisanih kategorijah. V kar treh kategorijah so Bronxi osvojili prvo mesto.

Največ nastopajočih smo zabeležili pri najmlajših katerim je festival tudi prvenstveno namenjen. Nastopi otrok so bili deležni izredne pozornosti obiskovalcev. Podobno je bilo tudi na sedaj že zelo uveljavljenem in kakovostnem ženskem turnirju.

14. festival bo na sporedu v letu, ki je ravno pred nami in organizator je trdno odločen, da bo pripravil še boljšo prireditev, katere bi se kmalu lahko udeležilo tudi preko 100 udeleženih ekip.

Vse statistične podrobnosti turnirja so na voljo na povezavi.