Fk Dobovec samo še korak do finala

Za današnji prispevek bomo uporabili gradivo športnega novinarja Aljoša Jagodica, ki je bil sinoči na Škofijah in je prijazno odstopil svoje poročilo, ki bo naknadno objavljeno še na nekaterih drugih športnih portalih. Tako izgleda njegovo videnje dogajanja:

Druga tekma polfinala 1. slovenske futsal lige, se je odvijala v dvorani Burja na Škofijah z nekaj dnevno zamudo, saj so gosti iz Rogaške Slatine igrali finalni turnir lige prvakov v Zadru, na katerem so po velikem odporu klonili proti favorizirani Barceloni z 2:0. Če pa se vrnemo nazaj na domača tla je Fk Dobovec prispel na obalo z vodstvom 1 proti 0 v polfinalni seriji. V prvi tekmi so bili na domačem terenu namreč boljši od kluba iz Škofij s 7:1. Čeprav je neporažena ekipa pred tekmo veljala za absolutne favorite, ekipe Bronx-a na domačem terenu nikoli ni preveč pametno podcenjevati.

Previden začetek na obeh straneh

Obe ekipi sta previdno pričeli začetek srečanja, Dobovec pa se je kmalu podal v silovit napad in začel pritiskati na zadnjo vrsto primorcev. V prvih nekaj minutah so bili napadi gostov dokaj nenevarni. Domači so poizkušali s proti napadi in v 4. minuti srečanja se je sam pred vratarjem znašel Kolar, vendar priložnosti ni izkoristil. Kmalu zatem je sledila kazen. Gostje so izvedli prosti strel in izigrali domačo obrambo. Prvič na tekmi pa je domačo mrežo zatresel Teo Turk za 0:1. Gostje so nadaljevali s pritiskom in v 7. minuti srečanja po voleju Matoševića iz 10 metrov rezultat povišali na 0 proti 2.

Prvi polčas se je nadaljeval s hitrim tempom, pritiskom gostov in strnjeno obrambno vrsto ekipe iz Škofij. V 17. minuti tekme, je po proti napadu sledila najlepša priložnost na domači strani. Stanić je lepo sprožil proti vratom gostov a je se je žoga od vratnice odbila izven igrišča. Po sireni v dvorani Burja je po prvih 20. minutah rezultat na semaforju kazal 0:2.

Drugi polčas v znamenju prekrškov

Tudi drugi polčas so domači začeli dokaj previdno in iz proti napadov poizkušali ogroziti vrata gostov. V 26. minuti je po podaji iz kota in nezbranosti domače obrambe, za Dobovec zadel Perić in rezultat je bil že 0:3. Ko je vse že kazalo, da je ekipi iz Škofij tekma že ušla izpod nadzora, je domačo podajo iz kota izkoristil Jernej Peroša in rezultat deset minut pred koncem znižal na 1:3.

Zadetek domačih je prebudil upanje na izenačenje in Bronx je začel z izvajanjem pritiska na gostujoče igralce. Sledilo je nekaj lepih priložnosti, ki pa jih domači niso izkoristili. V 33. minuti, se je po ostrem štartu enega izmed domačih igralcev pri gostih poškodoval strelec zadetka Matošević, ki je zaskrbljeno odšepal iz igrišča. Domači so pritiskali tudi v obrambi, kar se jim je že 7 minut pred koncem tekme maščevalo, saj so izkoristili bonus 5 prekrškov. V 37. minuti pa je sledil še 6. prekršek domačih, kar je pomenilo strel iz 10. metrov za goste iz Rogaške Slatine.

Vratar Mordej je strel iz 10. metrov Žiga Čeha ubranil, ta pa ga je le minuto kasneje iz razdalje uspel ukaniti in tekma je bila odločena ob rezultatu 1:4. Domači so sicer poizkušali tudi brez vratarja, a se rezultat do konca tekme ni več spremenil.

Čeprav je ekipa iz Škofij iz igrišča odšla sklonjenih glav, je potrebno poudariti, da so se letos res fenomenalnemu Fk Dobovcu, domači zelo dobro upirali večino tekme. Z malo več sreče in nekaj več agresije v igri, pa bi se lahko srečanje končalo popolnoma drugače. Polfinalna serija se torej nadaljuje po zaključku pokalnega tekmovanja.

BRONX ŠKOFIJE – FK DOBOVEC 1-4 (0:2)