Futsal life; uspešen projekt, ki prinaša izjemne rezultate

Tudi to poletje smo bili priča vrhunskemu zaključku sezone v FC Bronx Škofije. Po osvojitvi dveh naslovov državnega prvaka, v kategoriji U13 in U17, in potrditvi, da smo vsekakor na pravi poti, je novi program FUTSAL LIFE tudi po koncu uradne sezone presegel dosedanje mejnike. V tesnem in odličnem sodelovanju z najboljšo mladinsko futsal šolo na Hrvaškem, FC GIMKA USPINJAČA, smo se udeležili že znanega in močnega turnirja v Zagrebu – ZAGREB FUTSAL CUP, kjer smo v izjemni mednarodni konkurenci osvojili naslov zmagovalca turnirja v kategoriji U19. To je vsekakor korak več za naše mlajše selekcije (na turnirju smo nastopili z U15, U17 in U19), katerim je omogočeno, da se soočajo z močno mednarodno konkurenco in se tako pripravljajo na razmere, ki jih že »jutri«  čakajo na futsal trgu. Takih tekem žal v prvi slovenski futsal ligi močno primanjkuje, saj se klubi po Sloveniji večinoma odločajo »delati« le s člansko zasedbo. Zato smo Bronxi veseli vsakega vrhunskega mednarodnega rezultata in dodatno ponosni, saj je v konkurenci Dinama iz Zagreba, odlične futsal šole Alumnusa iz Zagreba, izjemne ekipe Broda, dveh Madžarskih ekip ter že večkrat omenjene in spoštovanja vredne FC Gimka Uspinjače, naslov zmagovalca vsekakor vreden dvojno.

Zagreb ni edina že potrjena destinacija (tudi za naslednjo sezono), saj nam turnir v Novem Vinodolskem že leta in leta pušča zelo lepe spomine (nekateri naši članski igralci igrajo ta turnir že celo desetletje). Tokrat smo se zaključka sezone v tujini, če temu lahko tako rečem, udeležili s tremi ekipami (U13, U15 ter U17), in ponovno dosegli odlične rezultate. Zmagovalci turnirja so z izjemnimi igrami postali igralci selekcije U13, ki praktično ni imela konkurence. Manj sreče je bilo tokrat naklonjeno ostalima dvema selekcijama, ki sta premoč tekmecem morali priznati v polfinalu. Obe ekipi sta klonili šele po streljanju kazenskih strelov.  Ta podatek je zelo pozitiven tudi v rezultatskem smislu, saj smo domov kljub le »enemu« naslovu, odšli neporaženi v rednem delu tekem. Za nameček smo bili priča izjemnemu polfinalu v kategoriji U17, kjer sta si nasproti stala dva aktualna državna prvaka (Hrvaške in Slovenije), FC GIMKA USPINJAČA in FC BRONX, in se razšla z vse prej kot prijateljskih 1-1. Loterija kazenskih strelov, je na koncu nagradila Hrvaško ekipo, za kar smo jim športno čestitali in zaželeli srečo še naprej.

Novi Vinodolski je specifičen dogodek v čudoviti destinaciji, kjer v ospredju ni zgolj turnir in futsal, temveč tudi zabava in predstavlja neke vrste nagrado vsem za trud skozi celotno sezono. Štiri dni druženja na Hrvaški obali je izjemna izkušnja za vse sodelujoče zato ne čudi, da se vsi z veseljem udeležimo tega dogodka. Ob igranju kart, playstationa, kopanju in seveda futsalu je najpomembnejše, da je za otroke poskrbljeno na vrhunskem nivoju in, da se imajo lepo. Cilj pa je, da se vsi skupaj še dodatno povežemo in spočijemo po dolgi in naporni sezoni.

S tem dejanjem je sezona 2018/2019 tudi uradno zaključena. To pa ne pomeni, da v klubu nismo več dejavni. Trenerji so pravkar zaključili s šolanjem in že pripravljajo načrt dela za vse selekcije za naslednjo sezono. To je dodaten čar tega športa, kjer premora praktično ni. Kdor si želi ostati konkurenčen in v boju za najvišja mesta, mora biti pripravljen narediti nekaj več za sebe in nekaj več od konkurence. To je vodilo našega kluba, ki je postavil močne temelje v mladinski konkurenci, in z dvignjeno glavo lahko zre v prihodnost. Zato se bo dodatna pozornost namenila tudi članski ekipi in skušalo filozofijo kluba prenesti tudi v najpomembnejšo klubsko selekcijo, saj bo zelo kmalu prišel dan, ko bodo tej naši zlati mladi fantje potrkali na vrata prve ekipe, na vrata nekega novega sveta, kjer preživijo le najmočnejši. Mi želimo, da bodo na ta trenutek optimalno pripravljeni.

Fc Bronx je v zadnjih letih močno dvignil organizacijo kluba in dela z mlajšimi selekcijami, kar je vsekakor dobrodošlo, saj vemo kako se končujejo znane futsal zgodbe, kjer se finance namenjajo le za člansko moštvo. Veliko klubov je ugasnilo, veliko jih životari, kljub temu pa se le malokdo upa soočiti s pravo problematiko futsala to je pomanjkanje kadra in kakovostnega dela v mlajših selekcijah. Mi, na srečo teh težav nimamo. Vizija kluba je bila s projektom FUTSAL LIFE še dodatno nadgrajena in postavljena na še višjo raven, in je edina prava pot, od katere vsi v klubu ne odstopamo. Zato bo tudi nova sezona za nas vesela in zanimiva. Že v kratkem sledi sestanek v klubu, kjer bodo postavljeni vsi cilji, dorečeni vsi trenerji, ter potrjena destinacija in termin poletnih priprav za vse selekcije v klubu. To je edina pot ki jo poznamo, to je naša pot…, če jo podpiraš, se nam brez zadržkov pridruži.

FORZA BRONX