Spodrsljaj Bronxov v Dobrepolju

Bronxi so sezono odprli z nepričakovanim porazom v Dobrepolju. Še posebej bode v oči dejstvo, da so rumeno modri še 10 minut pred koncem tekme vodili s 3:0 pa kljub temu dovolili, da so vztrajni domačini obrnili srečanje sebi v prid. Tako smo ostali brez zelo pomembnih točk, domačinom pa omogočili, da so dosegli sploh prvo zmago odkar tekmujejo v 1. SFL.

Prvi polčas je potekal po pričakovanjih. Bronxi so že v 4 minuti povedli. Zajc je uprizoril lep prodor izmenjal podajo s Staničem in rutinirano zadel. V nadaljevanju sicer igra Bronxov ni bila vrhunska, kar v prvem krogu prvenstva niti ni bilo za pričakovati, pa vendar dovolj dobra, da so si ustvarili še nekaj priložnosti in domačim igralcem niso dovolili, da bi preveč nevarno ogrožali vratarja Mordeja.  Ob izteku polčasa so Škofijoti dosegli še dva zadetka. Najprej je Žiga Mrak Kneževič, znova po podaji Staniča, premagal domačega vratarja s strelom iz strani, nato pa je lepo preigraval in zadel povratnik Bojkić.

V nadaljevanju bi morali Bronxi delo le še zaključiti. Za to so imeli v prvem delu drugega polčasa kar nekaj priložnosti. Stanič in Stanišič sta se znašel sama pred domačim vratarjem, vendar nista bila uspešena. Zajc je zadel vratnico. Kar nekaj protinapadov Bronxov, ki bi morali biti nevarni za domači gol pa se je končalo z napačnimi podajami in izgubljenimi žogami. Ravno številne napake rumeno modrih in razbranjeni domači vratar so počasi nagibale tehtnico na domačo stran. Tako je prišlo tudi do prvega izmed treh zaporednih zadetkov Gala Škulja. Bronxi so odvzeto žogo dobesedno podarili nasprotniku, kateri je darilo izkoristil in znižal vodstvo. Že v naslednjem napadu se je sam pred domačim vratarjem znašel Bojkić vendar je bil znova Babnik uspešnejši. Na drugi strani pa kot za domače, nerodna intervencija Mordeja in drugi zadetek Škulja. V 36 minuti znova napačna podaja Bronxov in nov protinapad domačih ter tretji zadetek Škulja in s tem izenačenje rezultata. Da bi bila mera polna pa v zadnji minuti srečanja zadeva še Pirnat, ko si je iz nenevarne akcije sam izboril položaj za strel medtem, ko so Bronxi le gledali kaj se dogaja in tako priboril Dobrepolju prvo prvoligaško zmago. Igra z vratarjem v polju zadnje pol minute srečanja Bronxom ni prinesla izenačenja.

Tako so tri točke povsem nepotrebno Škofijotom splavale po vodi. Zagotovo je takoj po tekmi in najbrž bo tako tudi na naslednjih treningih trener Pertič imel kaj za povedati svojim igralcem. Je pa dejstvo, kar kažejo tudi rezultati ostalih tekem prvega kroga, da je pred nami zelo izenačeno prvenstvo, kjer kot je videti presenečenj tudi v bodoče ne bo manjkalo. Zato je potrebno dvigniti glavo, odpraviti ugotovljene napake in pogumno ter enako zavzeto nadaljevati z delom.