Intervju Driton Hoti

Intervju Driton Hoti.
Hoti’s Style
Za začetek iskrene čestitke s strani organizatorjev. Kakšen je vaš prvi vtis in kako se pravzaprav počutite po veliki razglasitvi za skupnega zmagovalca 1. Summer Futsal Festa Koper 2018?
Najprej hvala za čestitke. Iskrene čestitke gredo tudi iz naše strani  vam, za uspešno organizacijo tako velikega projekta kot je 1. Summer Futsal Fest. Po mojem mnenju zagotovo ni bilo lahko pridobiti tako veliko število ekip in igralcev, zato vam res čestitam. Če gledamo samo številke menim, da ste krepko presegli vse primerljive dogodke, kar je res vredno vsega spoštovanja. Vaša največja zmaga pa so vsi nasmejani obrazi srečnih otrok, ki so dobili priložnost nastopiti na tako velikem dogodku.
Ali ste pričakovali tako velik uspeh vaših zasedb na tako močnem mednarodnem dogodku, ko ste pred festivalom začeli sestavljati ekipe za turnir?
Če sem iskren resnično nisem pričakoval tak uspeh. Moj glavni cilj je bil osrečiti čim vec otrok v mlajših selekcijah. Sekundarnega pomena je bila borba za lovorike. Osebno niti nisem tako dobro poznal teh fantov, ki so nastopali v mlajših kategorijah, da bi lahko vedel kaj lahko pričakujem. Seveda je drugače s člansko in veteransko ekipo, ki sta stalnici na turnirjih, na katerih sodelujemo že vrsto let. Znani smo kot ekipa, ki je osvojila številne lovorike in s tem močno dvignila medijsko prepoznavnost znamke Hoti’s Style.
Kdo vas je prepričal in s kakšno idejo ste prišli na 1. Summer Futsal Fest?
Naši rezultati že sami povedo dovolj o tem koliko smo zagreti in pripravljeni na sodelovanje. Začetna ideja je bila točno to kar smo na koncu tudi dosegli. Se pravi pripeljati čimvečje število selekcij, pridno nabirati točke za Summer Futsal Fest in se na koncu kot ena velika družina poskusiti uvrstiti čim višje. Lahko pa priznam, če se malo metaforično izrazim, da se glavna »krivca« za vse to kar se je dogajalo skrivata pod imeni: Marko Hrvatin in moj sin Dion Hoti.
Tisti, ki vas poznamo se zelo dobro zavedamo, da bi dali vse za ta šport. Kje tiči razlog in kje so vaše meje?
Res sem zelo zagret, motiviran in predan temu športu, ne glede na kakovost turnirja na katerem z ekipami sodelujem. Zato to sporočilo namenjam predvsem mladim, naj se čim več ukvarjajo s športom,  pa naj si bo to futsal, nogomet, košarka, rokomet ali kateri koli drugi šport. Moje meje ni, ker če bi vedel da nekje obstaja, bi že nehal. Trudim se priti do neskončnosti.
Fc Bronx vam je pripravil  tudi prijetno presenečenje za vašega sina, ki je prejel posebno nagrado za edinega igralca, ki je sodeloval v kar štirih različnih starostnih kategorijah. Kako je Dion doživljal to priznanje in kako vi, kot ponosni oče gledate na njegove uspehe?
Še enkrat več ste dokazali, da se zadev lotevate na najvišjem organizacijskem nivoju in tako ste tudi Summer Futsal Fest oddelali na zelo profesionalen način. Vidi se, da ste zelo dobra organizirana ekipa in, da vam nič ne uide ispod nadzora. Kot pa pravi stari pregovor: “Jabolko ne pade daleč od drevesa.” To zagotovo velja tudi za Diona, ki je vedno napaljen in močno predan temu športu. To dokazuje tudi njegova udeležba na štirih različnih turnirjih, za kar je bil tudi nagrajen in ta nagrada mu tudi zelo veliko pomeni. Seveda sem ponosen nanj, ga pri tem podpiram in mu želim še veliko uspehov.
Kako ste zadovoljni z samo organizacijo 1. Summer Futsal Festa na Škofijah?
S samo organizacijo dogodka sem zelo zadovoljen. Bili ste res superiorni na vseh področjih: Od pobiralcev žog do sodnikov, od fizioterapevtov do časomerilcev, od natakarjev do kuharjev, res ne morem najti nobene napake, zato celotni organizacijski ekipi Fc Bronx še enkrat čestitam. Posebej pa bi se rad zahvalil Marku Hrvatinu kateri se nenehno trudi, dela, ustvarja in dobesedno živi za futsal in take ekstra dogodke. Vsa čast in naj bo vzor še mnogim drugim, ki bi lahko kaj malega dodali k njegovim idejam, katere so vedno znova edinstvene in zelo uspešne.
Prijavili ste kar 8 ekip. To je tudi rekord, ki ga bo težko kdo kdaj presegel. Mnogim namreč predstavlja težavo sestaviti že eno ali dve ekipi. Kaj vam to pomeni? Kje vidite težave, da tudi drugi niso tako aktivni?
To je le dokaz več dejstvu, da ko se nečesa lotim, se lotim maksimalno resno in probam iztržiti največ kar se da. Več kot osem ekip tokrat žal ni šlo (smeh). Glede na to, da sem sestavil kar 8 ekip, sem še enkrat več dokazal, da sem res predan temu športu in, da se z veliko truda in dela lahko veliko tudi naredi. Drugim polagam na dušo le, naj se drugič skušajo tudi sami malo bolj zavzeti in naj pripeljejo pol manj od mene, pa bo že v redu. Z malo volje se da marsikaj narediti, zato naj le pozabijo na izgovore in se nehajo pritoževati pa bo šlo.
Kako podpirate Fc Bronx  in njihov veliki projekt Futsal Life, iz katerega izvira tudi tale mednarodni turnir?
Želim vam, da boste še naprej tako dobro organiziran klub, povezani med sabo in uspešni tudi v bodoče. Osebno menim, da delate zelo dobro in profesionalno, zato si želim, da bi se vam v prihodnosti pridružil kakšen močen sponzor, ki bi vam pomagal oplemenititi vaše požrtvovalno delo. Že pred prvim Summer Futsal Festivalom ste z osvojitvijo državnega naslova s selekcijo U15 dokazali kako uspešni ste pri delu z mladimi zato si širšo podporo tudi zaslužite.
Kjerkoli ste bili, ste pustili izjemen pečat. Se vidite tudi v sodelovanju z futsal ekipo Fc Bronx? Neuradne govorice se širijo o veliki želji, da tudi Dion okusi slast 1.futsal lige. Kako se vam pravzaprav zdi ta ideja?
Kamorkoli gremo smo zelo disciplinirana in organizirana ekipa, zato vedno pustimo dober vtis pri sodelujočih in tudi pri organizatorjih. Cilj je vedno polfinale in borba za pokal, želja pa seveda 1. mesto. “Nikoli ne reci nikoli” pravijo. Morda se nekoč naše poti tudi združijo in s skupnimi močmi napademo najvišje cilje. Za enkrat ostajam v domačem okolju Hoti’s Style, kjer je cilj pripeljati čim več otrok v šport. Kar se tiče Diona pa za enkrat ostaja nekoliko bolj naklonjen velikem nogometu, kjer se je že dokazal in spada v skupino talentov. Kljub temu ne izključujem možnosti, da bi morda kdaj zaigral tudi za Fc Bronx.
Kaj obljubljate za zimski turnir; Festival malega nogometa na Škofijah in kaj za naslednje poletje za 2. Summer Futsal Fest, kjer boste branili skupno lovoriko?
Kar se tiče zimskega turnirja, ne predvidevam z naše strani kakšnih sprememb, saj se ga bomo udeležili v običajnih okvirih. Na 2. Summer Futsal Festivalu pa bomo probali obraniti skupni naslov, saj je želja, da ostane prehodni pokal pri nas doma za čim dlje časa zelo močna. Vsekakor bom poiskusil narediti vse, da bi tudi naslednje leto pustili čim boljši vtis. Imena naj ostanejo zaenkrat skrivnost, ampak lahko vam izdam, da že dobivam klice in ponudbe za sodelovanje s strani igralcev, ki igrajo v top klubih tudi po Evropi.
Hvala  in se vidimo drugo leto.
DRITON HOTI