Intervju. Žiga in Davor. Mojstra jadranja, gimnastike in futsala

Žiga in Davor sta prava fenomena, ki kar prekipevata od energije. Oba sta igrala nogomet. Žiga se že celo mladost ukvarja tudi z jadranjem. Davor je mojster gimnastike. Oba pa velika talenta slovenskega futsala, kar dokazujeta v rumenem dresu Škofijskega Bronxa. Preberite si njun zanimiv intervju.

 Žiga Davor
Štafeto ti predaja tvoj soigralec Tilen Cupin, in te sprašuje, kaj bi raje izbral na finalni tekmi mednarodnega turnirja v Novem Vinodolskem: zmago z 1-0 in tvojo slabo igro, ali poraz 6-5 v finalu, kjer dosežeš vseh 5 zadetkov in si izbran za najboljšega igralca turnirja? Štafeto ti predaja tvoj soigralec Aleksander Stanić – Ale, in te sprašuje, če lahko primerjaš oba kapetana selekcij u15 (Ale) in u17 (Tilen) gledano s futsal stališča?
Rad zabijam gole, a še raje vidim, da ekipa zmaguje, zato izberem vsekakor zmago naše ekipe z 1-0. Mislim, da je kljub vsemu na nekoliko višji ravni Tilen, ker ima več izkušenj in je starejši. Sicer pa je tudi Ale zelo dober. Oba držita ekipo skupaj in jo zastopata kot se od njih pričakuje.
Kakšen je bil tvoj prvi vtis, ko si prišel na trening futsala in kako futsal dojemaš danes?
Ko sem prvič prišel na trening futsala, se mi je igra zdela dosti hitrejša, saj sem prišel iz velikega nogometa. Danes mi je futsal veliko bolj domač, a se zavedam da moram osvojiti še veliko futsal prvin. Ko sem prišel na prvi trening, se je tudi meni zdela igra prehitra, ampak dosti boljša in zanimivejša kot igra pri velikem nogometu, in še dan danes imam podobno mnenje. Danes futsal dojemam nekoliko lažje, saj sem osebno napredoval, ampak se zavedam da je še dosti učenja pred mano.
Kaj je razlog, da je vaša ekipa ne glede na rezultate tako enotna? Kaj vas drži skupaj?
Zelo dobro smo povezani ne samo na treningih in tekmah, temveč tudi v vsakdanjem življenju. S fanti si zaupamo in ne glede na napake držimo skupaj. Med drugim nas združuje tudi velika ljubezen do futsala. Strinjam se z besedami soigralca Žigca. Zelo smo povezani tudi v življenju izven športa, ter se radi družimo v privat življenju.
Kako se vam zdi ideja o novem projektu – Futsal Life, ki zajema kar nekaj mednarodnih turnirjev, kot sodelovanje na turnirju v Zagrebu, Novem Vinodolskem in na našem mednarodnem turnirju – Summer Futsal Fest na škofijah?
Ideja se nam zdi zelo dobra priložnost, da se še bolj povežemo in osvojimo še nekaj futsal prvin, ki jih bomo potrebovali v naslednji sezoni. Ideja se mi zdi enkratna priložnost, da se s soigralci še bolj povežemo v igri, ter da pokažemo naše nove prvine, ki smo jih spoznali skozi različne oblike treningov.
Kako potekajo treningi in kakšen odnos imate s trenerji Brkotom in Nenotom?
Treningi so zelo produktivni. Začnemo z ogrevanjem, se raztegnemo, nato pridejo na vrsto različne futsal vaje. Na koncu treninga tudi igramo. S trenerji se odlično razumemo. Treningi so različni. V osnovi se vedno ogrejemo, nato pa sledijo vaje ali prosta igra. S trenerji se zelo dobro razumemo. Tudi, ko nimamo treningov futsala smo v kontaktu. Vedno so nam pripravljeni pomagati, pri čemer bi še posebej rad izpostavil Brkota.
Vaše prednosti? V čem ste po vašem mnenju najboljši? In vaše pomankljivosti, kjer morate še veliko trenirati?
Ne vem če imam kakšno prednost, za to je še prezgodaj govoriti. Sem kot normalen igralec, del te ekipe, kateri bo moral še dodatno trenirati in delati v obrambi, ter osvojiti nova kroženja in oblike gibanja, ki jih treniramo na treningih. Osebno bi rad izpostavil ekipo. Kot ekipa imamo dosti prednosti, ker se v celoti zelo dobro razumemo. S trenerji smo vzpostavili ekipni duh in mislim, da ni ekipe ki je glede tega, na naši stopnji. Najboljši smo v akcijah, ki jih sestavljamo, vendar se zavedamo da je potrebno še mnogo tega izboljšati in natrenirati.
Za zaključek hiter odgovor: Velik nogomet / Futsal ?
Futsal Futsal
Neno / Brko ?
Brko Brko
Real Madrid / Barcelona ?
Barcelona Barcelona
Motor / Briškola ?
Briškola Briškola
Ogled tekme lige prvakov / kino s punco ?
Ogled tekme lige prvakov Kino s punco (je ni)
Kaj si misliš o Davorju? Kaj si misliš o Žigi?
Davor je zelo borben in agresiven igralec. V obrambi zares oddela tako kot je treba. Mislim, da se vseeno preveč vznemirja, ko naredi kakšno napako. Drugače pa je super, tako kot igralec, kot oseba. Žiga je zelo dober igralec, tako v obrambi kot v napadu. Zna dobro preigravati, vendar mislim da bi moral velikokrat prej oddati žogo od sebe, a vseeno zadnje čase napreduje tudi v temu.
Komu predajaš štafeto in kaj ga sprašuješ?
Štafeto predajam našemu Brkotu, in ga sprašujem: Za katerega igralca iz ekipe U17 bi lahko trdil, da je trenutno glede na futsal znanje najbolj popoln in največ prispeva ekipi? Štafeto predajam soigralcu Janu Rakarju, in me zanima, kje je razlog, da mu gre futsal tako dobro?