Italijani zmagali, Slovenci v četrtfinalu

Tekma katero je cela Slovenija pričakovala z velikim zanimanjem se je končala tako kot je edino pravilno. Italijanski reprezentanti se niso zmenili za govorice o možnosti dogovora z nasprotno ekipo, ampak so igrali zase in svojo uvrstzitev v nadaljevanje tekmovanja. Obenem so se seveda želeli izogniti Španiji zato so zaigrali odločno na zmago.

Od prve do zadnje minute so nadzorovali srečanje in pridno polnili mrežo nasprotne ekipe. Niti tako opevana Azerbajdžanska igra z vratarjem v polju jim ni prišla do živega. Nasprotno, z odlično postavitvijo v obrambi so prihajali do odvzetih žog in posledično lahkih zadetkov. Dovolj o temu pove že dejstvo, da sta se oba vratarja azzurov vpisala med strelce.

Zmaga Italije je pomenila veliko veselje tudi v vrstah Slovenije, saj so si naši igralci s tem zagotovili svoj prvi nastop v četrtfinalu evropskega prvenstva. Tam jih čaka skoraj nepremagljiv nasprotnik; reprezentanca Španije, vendar tudi to dejstvo ne more skaliti zadovoljstva ob tem velikem uspehu.

Še več informacij o dogajanju na evropskem prvenstvu je dosegljivih na povezavi Futsal.si