Iz Barcelone navdušeni, s petim mestom in najboljšim strelcem

Izplen Bronxov v Kataloniji. Odlična promocija naše domovine, 5 mesto ekipe in najboljši strelec Tilen Kamenčič

Polni čudovitih vtisov so se igralci, ki so zastopali Bronx na turnirju blizu Barcelone vrnili domov. Čeprav brez poraza v rednem delu igre je naše fante splet nesrečnih okoliščin pripeljal do boja za “le” peto mesto.

Odločilna tekma za boj za zmago na trunirju je bila v četrtfinalu proti Baskovski ekipi FC Chigre. Le zaradi neučinkovitosti, Bronxi niso uspeli kronati svoje premoči na igrišču z zmago v rednem delu tekme, ki se je končal neodločeno 2:2. Sledila sta 5 minutna podaljška v katerih je padlo kar 8 zadetkov. Končni izzid 6:6. Na koncu je sledilo še streljanje šestmetrovk. Zmagovalca smo dobili v zadnji peti seriji. Baski so zadeli, Marko Hrvatin pa ne.

Posledično so se Bronxi morali zadovoljiti s tekmo za peto mesto na kateri so premagali FC Montsant iz Katalonije s 5:4 in še enkrat več dokazali, da bi sodili mnogo višje. To so jim priznavali tudi tekmeci in ostali prisotni, ki so si želeli finala med našimi igralci in Brazilsko ekipo Colorado. Slednja je na koncu osvojila turnir z zmago proti našem četrtfinalnem krvniku 6:3.

Tako je bil končni izplen naše ekipe 5 mesto in naslov najboljšega strelca turnirja, ki je pripadel Tilnu Kamenčiču. Še bolj kot to pa veseli, da so naši fantje zapustili odličen vtis tako na igrišču kot izven njega, zato so že v Kataloniji začele deževati ponudbe za udeležbo na podobnih športnih prireditvah v Evropi in širše.

Bronxi so v Granollersu imeli tudi zanimiva gostitelja, ki sta jim pomagala, da so se lažje znašli v tuji in neznani deželi. Eden je bil stari znanec slovenskih velikonogometnih igrišč Vladislav Lungu, Moldavec, ki je vrsto let igral za Maribor, Celje in Gorico in se je Bronxom za par minut pridružil tudi na igrišču. Drugi pa trener Ruske ekipe Dinamo Moskva Andrei Polhovski. Šest krat Ruski in tri krat evropski prvak v tej zvrsti futsala.

Gostovanje v Kataloniji je prineslo odlične odzive in bo zagotovo pomagalo, da se bomo ob naslednji priložnosti lažje odločili za sodelovanje na tako velikih prireditvah, saj se je pokazalo, da nanje vsekakor tudi sodimo.