Iz Kobarida s točko

Pozitivna klima, ki se je ustvarila po prvi zmagi v letošnji sezoni, ko je bil v ajdovski dvorani iz pokalnega tekmovanja izločen domači Kix, se je prenesla še na prvoligaški nivo. Prvo točko v letošnjem prvenstvu so Bronxi osvojili v Kobaridu pri aktualnem državnem prvaku.

Naši igralci so na začetku tekme povedli z zadetkom Mesarca. Domači so nato rezultat obrnili v svojo korist. Ob tem so jim pomagali tudi Bronxi, saj je Zajc dosegel zadetek v lastno mrežo. Do polčasa je ravno Zajc izzid izenačil na dve proti dve.

V drugem delu so Oplastovci znova povedli. Izenačil je Kamenčič. Zadnje domače vodstvo pa je izničil Zajc s svojim drugim (tretjim) zadetkom na tej tekmi. Do konca srečanja nobena ekipa kljub priložnostim ni več zadela.

Tako so se mladi Bronxi lahko zasluženo veselili prve letošnje točke. Res, da je bila domača ekipa v polju nekoliko bolj aktivna, kar je bilo za pričakovati, vendar so tudi Bronxi pokazali, da so se znebili začetne treme in, da se iz kroga v krog upajo več.

V kolikor se v premoru, ki sledi zaradi reprezentančnih obveznosti v ekipo vrne še kdo izmed številnih poškodovanih in bolanih bi se v naslednjih tekmah lahko veselili tudi prve prvenstvene zmage, kar so si fantje s svojim delom tudi zaslužili.