Iz Maribora brez točk

Prvo letošnje gostovanje Bronxom ni prineslo uspeha. Že pred potjo v štajersko prestolnico je ekipo nekoliko prizadela novica, da bo morala nastopiti brez prvega vratarja Kocjana, kateri je zbolel. Njegovo mesto je zasedel Nejc Tominec in svoje delo med tekmo zelo korektno oddelal.

Začetek tekme je bil za Bronxe odličen. V bistvu je manjkala samo še pika na i za morebitno presenečenje. V šesti minuti je Zajc popeljal Škofijote v vodstvo. Tri minute kasneje se je sam pred domačim vratarjem znašel Mirkovič vendar ga ni uspel premagati. Praktično iz iste akcije pa so domači izenačili. Do konca polčasa ni bilo več zadetkov.

V drugem delu so domači povedli že v prvi minuti nadaljevanja. Nato pa je vse niti v svojih rokah držal reprezentančni vratar Puškar, kateri je domačim prinesel končno zmago. Kljub številnim priložnostim Bronxi niso uspeli izenačiti oziroma bolje rečeno Puškar ni dovolil, da bi izenačili. Za kazen so seveda prejeli še tretji zadetek.

Po tem so skušali nekaj rešiti z igralcem v vratih. Ta poteza se je še enkrat več pokazala kot neuspešna, saj Bronxi zadeli le enkrat domačini pa kar dva krat za končno zmago 5:2.

Tekmo v Mariboru bo potrebno hitro pozabiti, saj že v petek na Škofije prihaja ranjeni a vedno nevarni Oplast.