Iz posočja brez točk vendar z evrogolom Škerliča

Bronxi kljub porazu z dvignjeno glavo iz Kobarida

 

Tekma v Kobaridu se je pričela tako kot mnogo prejšnjih s tem tekmecem. Po dolgi utrujajoči poti so Bronxi prejeli zadetek praktično takoj, ko so prišli iz garderobe na igrišče. Domači prosti strel je Radišković že v 2 minuti nesrečno preusmeril v lastno mrežo.

To je zagotovo nagnilo tehtnico na domačo stran. Zavedati se je treba, da Oplast le razpolaga vsaj z osmimi izkušenimi prvoligaškimi igralci, kateri taka darila zagotovo vedo izkoristiti. Nasprotno pa večini našim igralcem še manjka kilometrine za izhod iz takih situacij.

Sledilo je obdobje do konca polčasa katerega je zaznamovala enakovredna igra s priložnostmi na obeh straneh. Izkušeno domače moštvo, ki tudi letos meri na vrh lestvice je bilo učinkovitejše in zadelo še dva krat. Bronxi so sicer zadeli le enkrat vendar bo zadetek mladega Škerliča zagotovo vreden ogleda na TV zaslonih.

Tudi drugi polčas so bili Bronxi enakovreden tekmec domačim, kateri so svoj četrti zadetek dosegli tik pred koncem, ko so rumeno modri skušali izzid spremeniti z Zajcem v vratih.

Trner Hrvatin je izpostavil razliko med ekipama, ki je vidna predvsem na področju izkušenj. Zavedamo se, da smo v prvih dveh krogih imeli za tekmeca ekipi, ki sta trenutno močnejši od nas. Veseli pa vedno večja minutaža naših mladih sil. Tokrat so 20 letniki Škerlič, Mataja in Klinc igrali vsaj po en cel polčas in se dobro izkazali. Enakao priložnost bodo postopoma dobili tudi ostali mladi člani prve ekipe.

Prihaja paket dveh domačih tekem, ko ne bo več izgovorov za eventuelne poraze. Dva kroga smo nabirali izkušnje zdaj pa gremo na zmago.

Foto: Oplast Kobarid