Izjemna izkušnja Bronxov v Hrvaški prestolnici

Prva izmed mednarodnih aktivnosti v sklopu projekta Futsal life je za nami. Pretekli konec tedna sta v Zagrebu gostovali dve naši selekciji in sicer U17 in U19. O moči Zagreb futsal CUP-a smo bili seznanjeni, saj smo na njem sodelovali že lani s selekcijama U15 in U17. Letošnja konkurenca je bila le še močnejša in številčnejša. Ko se ozremo nazaj lahko ugotovimo le, da bi bila velika škoda, če Bronxov ne bi bilo na tem priznanem dogodku.

Še enkrat več so naši igralci in stroka dokazali, da imamo na obali izjemno generacijo, ki bo ob tako zavzetem delu zagotovo krojila usodo slovenskega futsala v naslednjih letih. To so nam priznali tudi naši tekmeci v Zagrebu, kjer sta naši ekipi Bronx U19 in U17 več kot dostojno branili čast slovenskega futsala in kluba, ki s ponosom nosi  rumeno modre drese.

V konkurenci klubov iz Hrvaške, Madžarske in Bosne in Hercegovine so bili naši fantje ne le konkurenčni ampak v določenih trenutkih tudi superiorni, ne glede na dejstvo, da so se dogodka udeležili prav vsi najboljši klubi prej omenjenih držav.

Zmaga v mladinski konkurenci je sploh veliko presenečenje, saj je potrebno vedeti, da smo zaradi šolskih in drugih obveznosti imeli na razpolago le 5 igralcev, ki dejansko spadajo v to starostno skupino. Vsi ostali so bili iz mlajše selekcije U17. Ekipa je v soboto prikazala karakter in kakovost. Fantje so po naporni vožnji iz Škofij do Zagreba sicer tesno izgubili prvo tekmo toda potem so nanizali niz brez poraza, ki je trajal kar dva dni oziroma 9 tekem. Tako so v soboto premagali vse naslednje tekmece v mladinski kategoriji in suvereno odnesli zmagovalni pokal. Poleg tega sta se v peterko turnirja uvrstila še dva naša igralca; Davor Stanišič in šele 15 letni Andrej Baruca.

Čeprav so številne tekme, velika vročina in poškodbe dodobra zdelali naše igralce so le tej tudi v nedeljo na turnirju U17 dokazali, da so bili upravičeno slovenski državni prvaki. V zelo težki predtekmovalni skupini so suvereno osvojili prvo mesto. Nato pa nesrečno zaključili svoje nastopanje v 1/4 finalu. V rednem delu tudi tekme proti hrvaškemu podprvaku Alumnusu niso izgubili (0:0), odločila je pač ena šestmetrovka in sreča, ki je bila bolj na strani domačinov. Poraz ni nikogar pretirano prizadel, saj so bili fantje preveč izčrpani, da bi lahko bili konkurenčni do konca turnirja. Konec koncev je bil načrt izpolnjen že s sobotnim zmagoslavjem.

Sledi nekaj dni počitka nato pa novi izzivi: Summer futsal fest Koper in Novi Vinodolski.