Izjemni Čujec povedel Dobovec v vodstvo

Prvo dejanje dvobojev med Bronxi in Dobovcem je za nami. Na krilih najbrž najboljšega slovenskega igralca Kristjana Čujca so domači uspeli preobrniti potek tekme in zasluženo zabeležili prvo zmago v seriji. Čeprav so Bronxi vedeli od kje jim preti največja nevarnost žal niso uspeli nevtralizirati izjemnega Čujca, ki je dosegel tri gole in podajo za odločilni tretji zadetek domače ekipe. Tokrat so Bronxi bili v igri vse do 26 minute, ko so na hitro prejeli dva zadetka s čimer je bila tekma odločena. V kolikor v bodoče odpravimo napake s prve tekme bodo  naslednja srečanja lahko še kako zanimiva.

Uvod v tekmo je pripadel rumeno modrim kateri so v 7 minuti celo povedli. Zajc je prestregel žogo in sprožil proti vratom, odbito žogo Puškarja pa pospravil v mrežo. V 9 minuti bi Bronxi lahko še povišali svoje vodstvo vendar je Puškar preprečil zadetek Kolarju. Dogajanje na igrišču ni bilo po volji domačemu strategu Morini zato je že kmalu posegel po minuti odmora. Domači so vedno bolj pritiskali proti vratom Alena Mordeja vendar se slednji ni pustil ugnati. Tako je bilo vse do 14 minute, ko je Đurič pozabil na Turka kateri je ob pomoči vratnice zadel za izenačenje. Ko se je že zdelo, da bosta ekipi na odmor odšli poravnani je v zadnji sekundi zadel še Čujec. Rok Mordej je preigral Staniča in sprožil proti bratu Alenu. Slednji je strel sicer odbranil vendar se je žoga odbila nazaj do Roka kateri je podal Čujcu kateremu ni bilo težko zadeti.

V drugem polčasu smo videli dokaj enakovredno igro vse do usodne 26 minute, ko je Dobovec prišel do odločilne prednosti. Najprej se je Čujec izkazal kot asistent, ko je med dvema našima igralcema podal do Duščaka kateri je brez težav premagal Mordeja. V naslednji akciji pa se je isti igralec najprej otresel Stanišiča nato pa kar sam zadel za 4-1.  V 29 minuti je že tako kadrovsko podhranjena ekipa Bronxov ostala še brez Jerneja Peroše. Slednji je bil mnogo prestrogo kaznovan z drugim rumenim kartonom. Dve minuti z igralcem manj so Bronxi zdržali brez prejetega zadetka. V 33 minuti je veliko priložnost Aleksandra Staniča Puškar obranil, takoj za tem pa je Đurič storil še 6 prekršek. Čeprav je Marolt, ki je v vratih zamenjal Mordeja bil zelo blizu je strel Čeha le končal v golu za vodstvo domačih 5-1. Dve minuti kasneje je bil znova na sceni Čujec. Po samostojni akciji je dosegel svoj tretji zadetek in vodstvo domačih 6-1. Končni izzid tekme 7-1 je dosegel Cesarec, kateri je sam na drugi vratnici strel Periča le preusmeril v gol.

Tako je Dobovec zasluženo in pričakovano povedel v zmagah z 1-0. Čeprav so na koncu črno beli zabeležili dokaj prepričljivo zmago se je med tekmo izkazalo, da so tudi ranljivi tako, da se bodo Bonxi v nadaljevanju morali posvetiti dodatni pripravi in obdobje dobre igre raztegniti na celotno tekmo. V tem primeru bo tudi kakšno presenečenje boj realno dosegljivo.