Izključitve Bronxom onemogočile veliko presenečenje v pokalu

Sinoči je v Sevnici potekala redko videna drama, ki se na žalost ni odvila po naših željah. Ni veliko manjkalo, da bi Bronxi nadoknadili visoko prednost s prve tekme in se čudežno uvrstili v četrtfinale pokala. Ali so k temu doprinesli tudi možje, ki skrbijo, da igra poteka po pravilih bomo komentirali po ogledu posnetka. Dejstvo pa je, da sta tekmo obrnili v škodo Bronxov dve izključitvi naših igralcev. Poleg dveh rdečih kartonov je bilo podeljenih še 6 rumenih kar priča, da se je na parketu Sevniške dvorane odvijala prava mala vojna.

Kljub visokem zaostanku Bonxi v Sevnico niso odpotovali na izlet. Fantje so bili odločeni, da dokažejo, da decemberska tekma na Škofijah ni bila pravi odraz stanja med ekipama. Začelo se je tako kot smo si želeli. V 8 minuti je Bojkič povedel rumene v vodstvo. Odlična igra naših igralcev je omogočala številne priložnosti, vendar je drugi zadetek Bronxov padel šele v 19 minuti. Znova je bil natančen Bojkič. Bronxi so imeli tekmo pod kontrolo in do polčasa nadoknadili skoraj polovico potrebne razlike.

Prvi šok je prišel v 27 minuti, ko je prekršek Jerneja Peroše sodnik kaznoval z direktnim rdečim kartonom. Domači so številčno prednost izkoristili in dosegli zadetek. Toda le dve minuti kasneje je Kolar dosegel tretji Bronxov zadetek in znova je zaostanek do čudežnega napredovanja znašal le dva zadetka.

Nato pa je prišla 35 minuta, ki je tekmo obrnila na glavo. V tej odločilni minuti so bili podeljeni kar štirje rumeni kartoni in en rdeč. Po izključitvi našega vratarja Mordeja so domači znova dosegli zadetek in rezultat znižali. Tekma se je dobesedno izrodila in do konca srečanja ni bilo v vrstah Bronxov več moči, igralcev in koncentracije, da bi še tretjič naredili preobrat. Zmedo so domači izkoristili in z dvema zadetkoma celo dosegli končno zmago s 4:3. Razočaranje v naših vrstah je bilo ogromno, saj so fantje menili, da sta bile obe izključitvi, ki sta odločili tekmo nepotrebni in prestrogi. Žal se zdaj ne da več nič spremeniti. Letos bodo terme Olimia doživele finalni pokalni turnir brez Bronxov in njihovih številnih navijačev

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.