Izvrstna igra v Nazarjah in nova visoka zmaga Bronxov

V odločilnih tekmah za obstanek v ligi so Škofijoti končno pokazali vse svoje kvalitete. Po neodločenem rezultatu z zelo kakovostnim Dobovcem so premagali vse tri direktne nasprotnike za obstanek. Dve tekmi so dobili celo na vročih gostujočih igriščih.

Najslabše jo je odneslo prav Nazarje, ki je bilo še edini kandidat za odrešilno peto mesto. Bronxi so nasprotnika deklasirali na njegovem parketu in dokazali, da je njihova igralska zasedba mnogo boljša od položaja na lestvici.

Vseh 40 minut so obalni igralci imeli igro v svojih nogah. Svojo premoč so v prvem delu igre kronali z dvema zadetkoma. Hrvatin je povedel goste v vodstvo, Osojnik pa je postavil končni rezultat polčasa.

V drugem delu se je domačim godilo še slabše saj so prejeli še štiri zadetke. Dvakrat je zadel Mirkovič, še en zadetek je dodal Osojnik, kateri je tik pred koncem srečanja omogočil mlademu Pohlenu, da je tudi sam okusil slast svojega prvega zadetka v prvi ligi.

Tudi igra v obrambi, katera je med sezono velikokrat šepala je bila tokrat na nivoju. Domači namreč niso dosegli niti enega zadetka.

S to zmago so si Bronxi tako kot prejšnje leto dokončno zagotovili peto mesto in se s tem izognili utrujajočem boju za obstanek. Zadenja tekma s Puntarjem zaradi tega ne bo odločala o ničemer več.

Skoraj celo sezono so Škofijoti izgubili preden so sestavili vse kamenčke v pravi mozaik in začeli dosegati temu primerne rezultate. Dejstvo je, da so bile zmožnosti te ekipe mnogo višje od doseženega na igrišču. Zakaj se stvari niso poklopile že prej bo morda pokazala analiza po koncu sezone, vsekakor pa drži, da je vsaj rezervni cilj ekipa izpolnila z doseženim petim mestom.