Izžrebani pari četrtfinala pokala

V torek je na sedežu NZS potekalo še zadnje žrebanje parov letošnjega pokalnega tekmovanja. V četrtfinalu se igrata dve tekmi in ekipa, ki je v skupnem seštevku zmagovalec je direktni udeleženec finalnega turnirja za pokalnega zmagovalca.

Naša ekipa je bila izžrebana prva izmed vseh osmih udeležencev. Kot drugi po vrsti pa je bil izžreban Oplast Kobarid, kar je pomenilo, da se bosta ti dve ekipi udarili za nastop na finalnem turnirju. Zanimivo je, da sta se isti ekipi srečali v zadnjem prvenstvenem krogu. Še bolj zanimiv pa je bil žreb v nadaljevanju. Vse preostale prvoligaške ekipe se bodo srečale med sabo in tudi pri teh parih gre za identične nasprotnike kot v zadnjem prvenstvenem krogu.

Četrti par pa sta FC Ptuj in NK Tržič. To pomeni, da bo ena od teh dveh ekip, ki ne nastopata ne v prvi ne v drugi SFL, zagotovo sodelovala na zaključnem turnirju, medtem, ko se bodo trije nekdanji zmagovalci morali posloviti že v četrtfinalu. Ali je tak način žrebanja smiselen ali ne naj presodi vsak sam.

Več o poteku žrebanja, tudi v videoposnetku si lahko ogledate na www.futsal.si.