Kakšen konec tedna za Bronxe

Vikend z Bronxi v dvorani na Škofijah je bil izjemno uspešen. Številni obiskovalci so bili priča odličnim tekmam in trem izredno pomembnim dosežkom. Vse to kaže, da so Bronxi na pravi poti in, da dolgoletno delo daje prve sadove.

V petek so se igralci članske ekipe pomerili s Puntarjem. Želja je bila le ena. Premagati nasprotnika in si tudi teoretično zagotoviti obstanek v ligi že krog pred koncem prvenstva. Celoten dogodek je imel sicer eno lepotno napako vendar le ta ni uspela pokvariti večera prisotnim.

Bronxi so pokazali najbrž najboljšo igro v tem prvenstvu. Nasprotnika so nadigrali na celi črti vendar na koncu tekmo čudežno izgubili. Petek 13 je bil očitno za domačo ekipo skrajno neugoden dan. Neštete priložnosti so bile zapravljene. Domači igralci niso uspeli spraviti žogo čez golovo črto niti iz priložnosti, ko je težje zgrešiti kot zadeti. Večkrat je gostujoči vratar interveniral na reprezentančnem nivoju. Kar trikrat pa ga je rešila vratnica.

Puntarji so srečen dan vedeli obrniti sebi v prid in tekmo celo zmagali. Da pa le ni bilo vse tako črno so poskrbeli v Bendiktu. Tam so domačini premagali Velike Lašče in tako sebi kot Bronxom zagotovili nadaljnje igranje v prvi ligi.

V soboto smo se že v dopoldanskih urah znova veselili. Naši najmlajši igralci iz selekcije U13 so se na povratni tekmi četrtfinala pomerili z Extremom iz Ribnice. Po neodločenem izzidu v Ribnici so Bronxi potrebovali kakršnokoli zmago. Dvom o potniku v polfinale je bil razblinjen zelo hitro. Že po nekaj minutah igre so domači zadeli tri krat. Do polčasa so svojo prednost povečali na štiri zadetke. V drugem delu pa rutinirano zadržali visoko prednost in tik pred koncem dodali še šesti zadetek na tekmi. Veselje po končanem srečanju je bilo neizmerno. Naši fantje so se namreč uvrstili med štiri najboljše ekipe v državi.

V nedeljo je sledil zaključek, ki se ga ne bi sramovali na marsikateri tekmi članske lige. Bronxi so na prvi tekmi polfinala državnega prvenstva mladincev gostili najboljšo ekipo iz vzhodnega dela prvenstva. Igralci iz Svetega Tomaža podprti s skupino navijačev so delovali izjemno samozavestno. Med tekmo pa so jim naši igralci dokazali, da tudi oni niso od muh. Začelo se je s po eno prečko na vsaki strani. Nato pa so Bronxi (Tilen in Jure) gostom zabili dva zadetka in njihova samozavest ni bila več tako visoka kot pred tekmo. Med tekmo so se gostje sicer vrnili v igro in izzid poravnali, toda sledil je furiozen zaključek domače ekipe. Jan Palčič je ob pomoči soigralcev dosegel še dva zadetka in več kot 120 obiskovalcev se je zopet lahko veselilo.

Kdo bo nastopil v velikem finalu bo odločila povratna tekma v Ormožu, vendar se varovanci trenerja Čopiča lahko odpravijo na pot optimistično. Ne glede na končni rezultat dvoboja so naši fantje dokazali, da so lahko enakovreden tekmec vsem ekipam v državi.