Kljub dobri igri Bronxi niso uspeli premagati Dobovca

Začetek tekme je jasno nakazal kakšni taktiki sta ekipi pripravili. Domači, ki so želeli zadržati točkovno razliko na lestvici so se zaprli z željo, da bi izpeljali kakšen nevaren protinapad in tako ogrozili gostujoča vrata. Bronxi, katerim je le zmaga ohranjala upanje na nastop v končnici prvenstva so temu primerno nastopili mnogo bolj ofenzivno.

Želje so se prej uresničile domačim igralcem kateri so svoj prvi resnejši prehod na nasprotno polovico kronali z zadetkom Drobneta. Že trenutek nezbranosti gostujoče obrambe je bil dovolj, da je bila kaznovana.

Bronxi so nadaljevali z napadalno igro, katera pa kljub številnim nevarnim strelom ni obrodila sadov. Suhopoljac je zadel vratnico, Miheličeva bomba je zadela vratarja v glavo, Hrvatin je lepo priložnost zapravil zaradi premalo odločnosti pred vrati, Osojnikov protinapad proti domačem vratarju je slednjemu prinesel več uspeha, saj je s skrajnimi močmi žogo odbil z nogo. Uigrano akcijo iz prostega strela, ko je sprožil Mihelič je Mordej instiktivno odbil. Domači so le redko prehajali na gostujočo polovico a takrat so razumljivo bili tudi nevarni.

Drugi polčas je ponudil podobno dogajanje kot prvi. Bronxi so stiskali obroč okoli domačih vrat, Dobovčani pa so imeli vedno več prostora za protinapade. V teh trenutkih sta blestela oba vratarja. Še posebej veliko dela je imel Mordej in na nesrečo Bronxov ga je opravil z odliko. Številni streli Bronxov niso in niso našli poti v mrežo Dobovčanov.

Štiri minute pred koncem so Bronxi poiskusili še z vratarjem v polju. Spremembe na bolje žal ni bilo. Priložnost za priložnostjo je ostala neizkoriščena in tik pred koncem je prišla še kazen v obliki zadetka Bizjaka.

Ko je bil zmagovalec že znan je končno tudi Hrvatin našel pot žogi v domačo mrežo. Kljub pomanjkanju časa so imeli Škofijoti še priložnosti za izenačenje, vendar do tega ni prišlo.

Domači so zasluženo zmagali saj so svoje maloštevilne priložnosti uspeli spremeniti v zadetke, kar nasprotno gostom ni uspevalo niti iz najbolj idealnih situacij. Boj za četrto mesto je tako praktično zaključen in Bronxi se lahko začnejo pripravljati na finale pokala katerega bodo sami tudi organizirali v Koprski Bonifiki.