Kljub enem porazu še en izjemen vikend mladih Bronxov

Ta konec tedna so vse naše selekcije razen U17, ki je bila v tem krogu prosta, odigale tekme v gosteh. Kljub težkim nasprotnikom so se znova prav vsi izkazali z odličnimi igrami.

V nedeljo dopoldan je vikend odprla selekcija U13 s kar tremi tekmami v Logatcu. Najprej so naši fantje premagali domačo ekipo z 8:4. Na drugem srečanju je našo premoč morala priznati ekipa Ribnica B. Kar 6:1 je bilo za Bronxe. Na tretji tekmi, ki je bila obenem derbi dneva pa so se Bronxi razšli z Olimpijo z neodločenim rezultatom 4:4.  To je izjemen uspeh saj so se odlično upirali vodilni ekipi prvenstva, obenem pa je potrebno vedeti, da je to bila že tretja tekma za naše fante v tistem dnevu in, če bi imeli malo sreče pri žrebu in bi se z zelenimi pomerili prej, ko so bili še spočiti bi zagotovo lahko tudi zmagali.

Selekcija U15 se je odpravila v Velike Lašče, kjer so se pomerili z ekipo Dobrepolje. Fantje so tekmo odigrali maksimalno angažirano in domačine porazili z 2:5. Zmaga ni nikoli bila pod vprašajem in tako so naši starejši dečki na najboljši način potrdili zmago iz prejšnjega tedna proti Litiji in se učvrstili na 2 mestu na lestvici.

V nedeljo zvečer pa je bil odigran veliki derbi mladinskega prvenstva. Drugouvrščeni Bronxi so gostovali pri prvouvrščenem Siliku iz Vrhnike, kateri v tem prvenstvu še ni izgubil niti točke. Vsi, ki so si tekmo ogledali so imeli kaj videti. Mladinski derbi na članskem nivoju, ki se sicer ni končal v prid Bronxom, vendar je pokazal, da so le ti enakovredni najboljši ekipi v ligi. Le nijanse pa tudi nekaj športne sreče so tekmo odločile v prid domačinom. Bronxi so dva krat vodili, na koncu pa so domači le uspeli preobrniti rezultat v svojo zmago 3:2. Poraz ni nič tragičnega ob spoznanju, da naši fantje igrajo odlično in so na pravi poti za uvrstitev v končnico prvenstva, kjer se bo začelo vse znova.

Za fotografije se zahvaljujemo FK Siliko Vrhnika in fotografu: Robiju Kramperšku.