Kljub porazu s Silikom zagotovljen obstanek v ligi

Želja Bronxov, da bi v zadnja dva kroga vstopili brez strahu o morebitnih kvalifikacijah za obstanek v 1 ligi se je uresničila. Čeprav tega cilja nismo uspeli izboriti sami na igrišču smo pa končno imeli tudi malo sreče, saj nam je šel na roko rezultat na Ptuju, kjer so bili domačini tudi poraženi in tako dva kroga pred koncem zaostajajo za našo ekipo neulovljivih 7 točk. Upajmo, da bo to dejstvo razbremenilo naše fante in, da bodo v zadnjih dveh krogih pokazali pravi obraz ter zabeležili še kakšno zmago, ki bi nam v ligi za prvaka omogočila, da se izognemo Dobovcu in Litiji.

Kot napovedano dogajanje pred tekmo ni bilo obetavno. Čeprav sta bila oba v postavi se je vedelo, da Nik Klinc in Đoša Lazarevič ta večer ne bosta mogla pomagati ekipi zaradi poškodb. Đole je sicer celo vstopil v igro vendar kaj kmalu moral tudi nazaj na klop, kjer je dočakal konec tekme. Sam začetek tekme je bil izenačen. Bronxi so si celo pripravili dve priložnosti iz katerih bi lahko tudi zadeli. Nato pa v 7 minuti groba napaka domačih igralcev, ki so podali žogo do Kunca, ki se je sprehodil do gola in premagal nemočnega Mordeja. Sledilo je desetminutno obdobje enakovredne igre. Nato pa je prišla, letos že videna črna minuta za rumeno modre, ko so prejeli kar tri zadetke. Enemu je znova botrovala napačna podaja domačih igralcev, takrat je zadel Popovič, Čosič, ki je bil slabo pokrit je neubranjljivo zadel s špico, Rotar pa je izkoristil neodločnost domače obrambe. Tako sta ekipi odšli na odmor z vodstvom gostov z 0-4.

V drugem delu so za Bronxi nekoliko dvignili nivo svoje igre. Ustvarili so si tudi nekaj priložnosti, vendar se razpoloženi Berzelak ni pustil ugnati. Zato pa so v 30 minuti znova zadeli gostje. Nova špička Muratagiča je žogo neobranjljivo usmerila tik ob vratnici v mrežo Mordeja. Kljub visokem zaostanku se Bronxi niso vdali in končno je za domače zadel Bojkič. Do konca tekme je bilo še 10 minut. Najbrž premalo časa za popolen preobrat, vendar dovolj, da se poraz vsaj omili. Priložnosti je bilo več kot dovolj, a žal je Berzelak do konca tekme ohranil svoja vrata nedotaknjena. Obranil je vsaj štiri močne in natančne strele, nekaj teh je šlo mimo vrat.

V 35 minuti je bil izključen gostujoči igralec Rotar, ko je s prekrškom zaustavil mladega Cupina, ko je ta krenil sam proti gostujočem golu. Bronxi so zaradi izpolnjenega bonusa prekrškov dobili priložnost s kakih 7 metrov za direkten strel na vrata brez živega zida. Tudi to priložnost je Berzelak obranil Bojkiču. Tudi 2 minuti, ko so gostje igrali z igralcem manj nista prinesli zadetka tako, da je na koncu obveljal rezultat iz 30 minute 1-5.

Kot že napisano na začetku, Bronxom žal ni uspelo priti do željene zmage tako, da je Siliko sploh prvič v zgodovini odnesel točke iz Škofij.