Kljub porazu zadovoljni iz Litije

Močno oslabljeni Bronxi nudili dostojen odpor vodilni ekipi prvenstva

Bronxi so na derbi odpotovali zelo oslabljeni, saj je iz prve peterke na gostovanje odšel le kapetan Zajc. Mordej, Hrvatin in Škerlič so morali počivati zaradi kartonov, Mirkovič, Radiškovič, Okretič in Čuk pa zaradi poškodb in bolezni.

Prvič je po dolgi odsotnosti zaradi poškodbe bil v ekipi tudi Borut Kolar. Breme derbija pa so na svoja pleča prevzeli mladi: Depangher, Klinc, Mataja, Peroša Jernej, Zerbo in Bojkič. V vratih je odsotna nekoliko presenetljivo nadomestil Erik Kocjan, na katerega so poznavalci futsala že nekoliko pozabili.

Rumeno modri so na gostovanje odpotovali z mešanimi občutki in željo, da bi se izognili kakšnemu visokemu porazu. Po tekmi pa smo z zadovoljstvom lahko ugotovili, da je v ekipi, ki je v povprečju štela le 23 let še dosti potenciala, na katerega je potrebno v bodoče še resno računati.

Domači so odpor Bronxov strli v sami končnici tekme. Vse do zadnje minute so namreč Bronxi držali aktiven rezultat. Nato pa sta našo usodo zapečatila Totoškovič in Ručna. Kljub premoči domače ekipe so imeli tudi naši igralci kar nekaj lepih priložnosti a žal realizacija tokrat ni bila na željeni ravni.

Na koncu je Litija zasluženo zmagala v našem taboru pa kljub porazu ni bilo žalostnih obrazov. Ravno nasprotno; tako trener kot igralci so bili pozitivno presenečeni nad prikazanao predstavo.