KMN Bronx nominiran za najboljši športni kolektiv primorske

30. izbor najboljših primorskih športnikov bo potekal v soboto 28. decembra v Kosovelovem domu v Sežani. Prireditev, ki se bo pričela ob 20.00 uri bo v živo prenašal Radio Koper.

Komisija novinarjev primorskih medijev je opravila z dvema predizboroma in določila končni seznam nominirancev v treh kategorijah in sicer: športnice, športniki in ekipe.

V vsaki od kategorij je ostalo le še po šest imen, ki se bodo potegovali za naziv naj primorskega športnika. Nominiranci v kategoriji ekip so poleg Bronxov (pokalni prvak) še: balinarji BK Hrast (državni prvaki), FC Luka Koper (4. mesto v DP), OK Luka Koper (3. mesto v DP), RK Istrabenz plini Izola (9. mesto v DP) in OK Sloga Tabor (6. mesto v italijanski ligi B2).

Nagrajeni bodo najboljši trije po izboru primorskih športnih novinarjev. Kriteriji po katerih se izbor vrši so sicer skrivnost, vendar pa po doseženi uvrstitvi izstopata edina zmagovalca državnih tekmovanj Bronx Škofije in Hrast iz Kobjeglave, kar daje Bronxom realne možnosti za visoko uvrstitev.

Več o celotni prireditvi in predstavitev vseh nominirancev si lahko ogledate na povezavi.