Končno. Zmaga in napredovanje v pokalu

Vztrajnost se je končno izplačala. Po številnih porazih so se Bronxi zbrali ravno v najbolj pomemebnem trenutku in na gostujočem terenu premagali vedno zelo neugodni Kix iz Ajdovščine.

Že zadnja tekma proti Benediktu je dala vedeti, da se forma Bronxov dviga. Žal dokaj solidna igra ni prinesla rezultatskega uspeha. Kljub temu pa je ta tekma fantom dala vedeti, da le niso tako slabi kot kažejo trenutni rezultati. 

S tako popotnico so se odpravili v Ajdovščino z veliko željo, da bi nadaljevali serijo dosežkov prejšnjih generacij, ki so se zadnja leta vedno zavihteli vsaj v četrtfinale pokala. Bronxi so v trdi tekmi povedli preko Kamenčiča in dobili prvi polčas. Sledilo je izenačenje na začetku drugega dela vendar so naši igralci z zadetkom Zajca še v isti minuti znova povedli. Tretji zadetek v domači mreži, ki ga je dosegel Čuk je najbrž pomenil slovo domačinov od upov po napredovanju. Z dvema zadetkoma v končnici tekme je Zajc samo še potrdil napredovanje Bronxov v četrtfinale.

Veseli nas lahko, da so fantje kljub slabem začetku prvenstva ohranili hladne glave in marljivo trenirali naprej, kar je pripeljalo do relativno visoke zmage v Ajdovščini. Sedaj bo potrebno take igre prikazati tudi na prvenstvenih tekmah in nedvomno bodo nato prišli tudi boljši rezultati.